Καταρρέει το 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας – Ξεκόλλησαν κομμάτια μπετόν και φάνηκαν τα σίδερα (εικόνες)

Μόλις έναν μήνα πριν την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, ένα ακόμη περιστατικό έρχεται να αναδείξει τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα διδακτήρια του Βόλου εξαιτίας της εγκατάλειψης από τον Δήμο Βόλου. Σήμερα το πρωί διαπιστώθηκε ότι κατέρρευσαν μεγάλα κομμάτια μπετόν σε χώρους του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, στο συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού. Όπως φαίνεται και στις εικόνες που κατέγραψαν τα gegonota.news, από την πτώση των σοβάδων, εξαιτίας της διαρροής που υπάρχει στην ταράτσα του κτιρίου και της διάβρωσης των υλικών, έχουν εμφανιστεί πλέον τα σίδερα του οπλισμού στην οροφή του διαδρόμου.

Ο διευθυντής του σχολείου που αντίκρισε σήμερα αυτή την κατάσταση, ενημέρωσε αμέσως τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτη Σαβελίδη, όπως και τον Δήμο Βόλου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να επιστρέψουν με ασφάλεια οι μαθητές στις σχολικές αίθουσες.

Σημειώνεται ότι οι διευθυντές των σχολικών μονάδων που συστεγάζονται στο συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού, είχαν στείλει κατά τη διάρκεια της χρονιά πληθώρα αιτημάτων προς τον Δήμο Βόλου, ζητώντας την παρέμβασή του για την εξάλειψη κάθε κινδύνου σε ολόκληρο το συγκρότημα, χωρίς ωστόσο να υπάρξει ανταπόκριση.

Δείτε εικόνες από το 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας:

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι μόλις πριν λίγους μήνες, είχαν καταγραφεί ανάλογα περιστατικά στο 18ο Δημοτικό σχολείο Βόλου και στο 32ο Δημοτικό, τα οποία είχαν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση σε γονείς και εκπαιδευτικούς.