Ο καλλιτέχνης του Πηλίου που πνίγηκε στα νερά της Πάλτσης – Σοκ και δεος από την καταστροφή

Ο Γιάννης Ταμίας, που βρέθηκε πνιγμένος στα νερά της Εύβοιας, μετά την καταστροφή του οικισμού της Πάλτσης, έφτιαξε πριν δέκα χρόνια με τα χέρια του  το δικό του σκαρί  στο Πήλιο χρησιμοποιώντας μόνο ανακυκλώσιμα υλικά και την αγάπη για  την τέχνη του. Στη  κατοικία που διατηρούσε καλούσε όλους τους επισκέπτες να δουν το δημιούργημά του. Το ξύλινο καράβι με τον Ποσειδώνα, τον “ταξίδεψε” την προηγούμενη Τετάρτη στα νερά του Αιγαίου, μετά την ολοκληρωτική καταστροφή σε μια από τις ωραιότερες παραλίες του Πηλίου, την Πάλτση. Από το σπίτι του δεν έμεινε τίποτα που να θυμίζει πως εκεί ζούσε ένα ευτυχισμένο ζευγάρι.

Ο 77χρονος Γιάννης Ταμίας, που βρέθηκε στα νερά των Βασιλικών της Εύβοιας,  με πολύ μεράκι έφτιαχνε τα δικά του καλλιτεχνήματα και είχε βοηθό πάντα την Αριστέα, την σύζυγό του, που χθες κλήθηκε να αναγνωρίσει την σορό του μέσα από μια φωτογραφία. Για την ακρίβεια, να τον αναγνωρίσει μόνο από μια μπλούζα.

Στον οικισμό και την παραλία  της Πάλτσης τίποτα δεν έμεινε που να παραπέμπει σε ύπαρξη ζωής (Φωτογραφίες Αποστόλης Τσιμπανάκος).