Συναγερμός στη Μαγνησία ενόψει της νέας κακοκαιρίας –  Συγκαλείται εκτάκτως το Συντονιστικό

Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί η Πολιτική Προστασία και οι δημόσιες υπηρεσίες στη Μαγνησία εν όψει της πρόγνωσης της ΕΜΥ ότι η νέα κακοκαιρία που θα έρθει από τη Δευτέρα θα χτυπήσει και τον «τραυματισμένο» Νομό, που δεν έχει ακόμη επουλώσει τις «πληγές» που προκλήθηκαν από το πέρασμα του φονικού Daniel.

Εν αναμονή της εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη συγκαλεί εκτάκτως σήμερα Σάββατο, στις 18:30, συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, μέσω τηλεδιάσκεψης, με θέμα «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για αντιμετώπιση κινδύνων από την
εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων (πλημμύρες, καταιγίδες, ανέμους,
χαλαζοπτώσεις, κλπ).»

Ήδη πολλά συνεργεία της περιφέρειας Θεσσαλίας εργάζονται πυρετωδώς για να καθαρίσουν τον Κραυσίδωνα αφού το επίπεδο της κοίτης του ανέβηκε πάνω από ενάμιση μέτρο σε πολλές περιπτώσεις, από τους χιλιάδες τόνους πέτρας που κατέβασε το ποτάμι από τις πλαγιές του Πηλίου, μαζί με τεράστιους κορμούς δέντρων που ξεριζώθηκαν από τα ορμητικά νερά προκαλώντας τις πλημμύρες που προκάλεσαν καταστροφές σε ολόκληρες συνοικίες στην πόλη του Βόλου.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, επεσήμανε ότι «έχουμε παρέμβει παντού και έχουμε αποκαταστήσει δίκτυα και επικοινωνία όπου χρειαζόταν ώστε να επανέλθουμε σε κάποια κανονικότητα. Οι ζημιές είναι τεράστιες στο Πήλιο και έχουν καταβληθεί προσπάθειες ώστε να μπορέσουμε να μη μείνει κανείς οικισμός απομονωμένος. Στο Πουρί φτιάξαμε παράκαμψη εκεί που έπεσε η γέφυρα. Προετοιμαζόμαστε για πιθανά νέα προβλήματα από την κακοκαιρία, αλλά δεν μιλούν οι ειδικοί για επανάληψη των προηγούμενων φαινομένων».