Σκληρή επίθεση της γιατρού Λεμονιάς Κουτσιφέλη σε Μπέο και ΔΕΥΑΜΒ – “Σύμμαχος” με τον Παπαπέτρο

Η Λεμονιά Κουτσιφέλη, είναι γιατρός ενδοκρινολόγος και η δουλειά της  είναι εκείνη που την φέρνει καθημερινά σε επαφή με τον ανθρώπινο πόνο,  που συνδυάζεται πολλές φορές με την ανέχεια. Απέναντι σε αυτό το φαινόμενο, πιστεύει βαθιά ότι εκεί που το κράτος δεν θέλει, η μόνη λύση είναι η τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι ένας δήμος με κοινωνικό πρόσωπο, ένας Δήμος σπίτι του πολίτη. Προχωρά σε ευθεία επίθεση στην δημοτική αρχή για τις τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν στην πόλη και δηλώνει πως ο Α. Μπέος παίρνει κάτω από την βάση, στην προετοιμασία για τα φαινόμενα και πολύ περισσότερο στην προσπάθεια αντιμετώπισής τους. Η κ. Κουτσιφέλη , που στενό συγγενικό της πρόσωπο είναι η “αρχή” στη διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ  τονίζει πως πάνω απ΄όλα είναι η εξασφάλιση της ασφάλειας και της υγείας των πολιτών στον Βόλο.

Γιατί αποφασίσατε “τώρα” να θέσετε υποψηφιότητα για δημοτική σύμβουλος και να ασχοληθείτε με τα κοινά; 
Ζούμε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, που ξεκίνησε από το 2010 με τα μνημόνια και εξακολουθεί με διάφορους τρόπους να είναι παρούσα. Χιλιάδες συμπολίτες μας ζουν την πιο αποκρουστική πλευρά αυτής της δύσμορφης εποχής. Βιώνουν την ανεργία, χωρίς πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, χωρίς καν να τολμούν να ονειρευτούν για τα παιδιά τους ένα καλύτερο αύριο. Στην αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, πιστεύω βαθιά ότι ο Δήμος μπορεί να δώσει χέρι βοήθειας και για αυτό εμπιστεύομαι  τον Νίκο Παπαπέτρο και μετέχω στην μεγάλη  Συμμαχία για τον Βόλο.

Η σημερινή δημοτική αρχή κατά την γνώμη σας, δεν ανταποκρίνεται σε ένα έργο που ανήκει στις αρμοδιότητές της και που είναι κρίσιμο για την επιβίωση των ευπαθων ομάδων; 

Εάν το πίστευα δεν θα αποφάσιζα να θέσω υποψηφιότητα.
Η σημερινή δημοτική αρχή, κατάντησε βαρετή. Εννιά χρόνια τώρα αναμασά τα ίδια και τα ίδια. Διοικεί 10 χρόνια και της φταίει “το παλιό πολιτικό κατεστημένο, της φταίνε πάντα κάποιοι άλλοι και όλο αυτό το θεατρικό σκηνικό εμπλουτίζεται με ψευτομαγκιές. Όπως είπε ο αείμνηστος Ρασούλης, οι μάγκες δεν υπάρχουν πια, τους πάτησε το τρένο. Στην περίπτωσή μας τους σκέπασε η λάσπη και για αυτό ίσως μόνο λάσπη εκτοξεύει ο δήμαρχος της πόλης. Η σημερινή δημοτική αρχή είναι μόνο παχιές κουβέντες, για να κρύψει την πλήρη ανικανότητά της. Θα σας πω κάτι. Ισχυρίζονται ότι καθαρίζουν την πόλη. Με τον τρόπο τους ποτέ δεν θα την καθαρίσουν, αφού κάνουν την δουλειά ανάποδα, από την παραλία προς τα πάνω. Δηλαδή καθαρίζουν την Ιάσονος και μετά όταν πάνε στην Δημητριάδος, η Ιάσονος ξαναγεμίζει και ούτω καθεξής. Κανένα σχέδιο. Ανικανότητα για το θεαθήναι.

Θα σας απαντήσουν ότι η πόλη μπορεί να μην είναι καθαρή και ο κόσμος ζει μεσά στην λάσπη, αλλά ότι ο Δήμος έχει μοιράσει χιλιάδες μπουκάλια νερό, επειδή η ύδρευση είχε προβλήματα.
Μα τι μου λέτε, μιλάτε σοβαρά; . Έμεινε η πόλη χωρίς νερό δυο φορές σε είκοσι μέρες και δεν πρέπει να θεωρούμε αυτονόητη την διανομή  μερικών φιαλών νερού; Μια διανομή που έκρυβαν και που γινόταν για ψηφοθηρικούς λόγους, οταν το σχέδιο έκτακτης ανάγκης προέβλεπε την παροχή;  Η δημοτική αρχή ισχυρίζονταν ότι το 2024 ο Βόλος θα έπινε 100% πηγαίο νερό και αντ’  αυτού, λειτουργούμε τουαλέτες με κουβάδες και ζούμε σε μια  φρικαλέα τριτοκοσμική κατάσταση. Η δημοτική αρχή είναι καλή στις υποσχέσεις και στις ύβρεις, αλλά από έργα και αποτέλεσμα μηδέν.

Ανοίξατε ένα λεπτό θέμα, αυτό του νερού και δεν γίνεται να μην σας ρωτήσω, γιατί η ευθεία επίθεση ,  δεδομένου ότι ο αδερφός σας, ασκεί τα καθήκοντα του γενικού διευθυντή στην ΔΕΥΑΜΒ.
Κοιτάξτε, για να δανειστώ μια παλιά έκφραση. Φίλος και αγαπημένος ο αδερφός μου, φιλτάτη όμως η υγεία της πόλης.

Δηλαδή για εσάς η ευθύνη βαραίνει την δημοτική αρχή; Το ρωτάω επειδή ο Α. Μπέος ρίχνει όλες τις ευθύνες στην φύση και τα καιρινά φαινόμενα.
Φυσικά δεν ευθύνεται η δημοτική αρχή για την εμφάνιση του Daniel και του Elias. Kρίνεται όμως και παίρνει κάτω από την βάση, στην προετοιμασία για τα φαινόμενα και πολύ περισσότερο στην προσπάθεια αντιμετώπισής τους. Η απερχόμενη δημοτική αρχή, το μόνο που θα αφήσει κληρονομιά στον Νίκο Παπαπέτρο και στην συμμαχία για τον Βόλο, είναι η λάσπη των καταιγίδων.