Βόλος: Κρατώντας μαχαίρι ζητούσε χρήματα από παιδιά χρήστης ουσιών -“Ποτέ δεν απείλησα κανέναν”

Σε ημιλιπόθυμη κατάσταση κάθισε χθες στο εδώλιο του Αυτοφώρου ένας χρήστης ουσιών που συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου να περιφέρεται με ένα μαχαίρι και να ζητά χρήματα από περαστικούς. Δεν προέτασσε το μαχαίρι σε κανέναν, αλλά ζητώντας χρήματα από ένα ανήλικο παιδί, στην στάση μπροστά στο δημαρχείο του Βόλου, εκείνο φοβήθηκε και κάλεσε τον πατέρα του. Την ώρα που το παιδί άρχισε να τρέχει το εντόπισε μια παρέα περαστικών και σταμάτησαν τον μεσήλικα στον οποίο έδωσαν χρήματα και κάλεσαν την αστυνομία.
Μάρτυρας που εμφανίστηκε χθες στην δίκη είπε πως και εκείνος του έδωσε χρήματα, ενώ είχε σταματήσει νωρίτερα δυο παιδιά, που το έβαλαν στα πόδια τρομαγμένα “γιατί τους ζητούσε χρήματα βγάζοντας μαχαίρι”. Ο μάρτυρας κατέθεσε πως όταν πλησίασε εκείνον, το μαχαίρι ήταν κλειστό. ενώ κατέθεσε και ο πατέρας του παιδιού, που συναντήθηκε με τον χρήστη στην στάση του λεωφορείου.

“Δεν απείλησα ποτέ κανέναν με το μαχαίρι. Το έχω για να κόβω σακούλες και τα ναρκωτικά μου. Ούτε κανένα κυνήγησα, ούτε μαχαίρι έβγαλα. Ζητάω συγγνώμη από όλους εάν τους φόβησα. Ποτέ δεν θα τραβούσα λεπίδα που να μου κοβόταν το χέρι. Μόνο χρήματα ζητάω και στον κόσμο μόνο την μάνα μου έχω. Κρατάω το σουγιαδάκι για να κόβω τα ναρκωτικά

Είμαι ναρκομανής κι παρακολουθώ πρόγραμμα ΟΚΑΝΑ, αλλά δεν παίρνω το φάρμακο”, είπε στην απολογία του, την οποία παρακολουθούσε και η μητέρα του.
Κρίθηκε ένοχος για απειλή και παράνομη οπλοφορία και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή. Διατάχθηκε έκτιση ποινής τριών μηνών, αλλά η έφεση είχε αναστέλλουσα δύναμη και επιβλήθηκε χρηματική ποινή 600 ευρώ

“Είτε θα σας δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία από το δικαστήριο με αναστολή ποινής για να ενταχθείτε κλειστό πρόγραμμα είτε θα πάτε σε κατάστημα κράτησης”, είπε ο πρόεδρος της έδρας. Ο κατηγορούμενος δεν μπορούσε να απαντήσει γιατί με δυσκολία στεκόταν στα πόδια του και στη συνέχεια άσκησε έφεση.