Το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης στο πρόγραμμα Achieve Greece

Το Γυμνάσιο- Λ.Τ. Ευξεινούπολης τη φετινή σχολική χρονιά συμμετέχει με τα 2 τμήματα της Γ’ Γυμνασίου, στα πλαίσια του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων, στο πρόγραμμα Achieve Greece, του Ιδρύματος the Tipping Point.

Το πρόγραμμα, όπως αναφέρειη Διευθύντρια του σχολείου κ. Μαρία Σταυραντώνη στοχεύει στην ανάπτυξη οριζόντιων δεξιοτήτων στους μαθητές, στην ανάπτυξη της αυτοπεποίθησή τους, στη διαχείριση του άγχους και στην ενημέρωσή τους για τα επαγγέλματα και την αγορά εργασίας. Μέσα από καινοτόμες, βιωματικές πρακτικές και μια σύγχρονη πλατφόρμα, οι μαθητές θέτουν ερωτήσεις, αναλαμβάνουν ρόλους και συμμετέχουν ενεργά στην παραγωγή της γνώσης. Έχουν επίσης την ευκαιρία να συναντήσουν μέντορες διαδικτυακά και να συζητήσουν για συγκεκριμένα θέματα.

Την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου, έγινε μάλιστα η πρώτη ζωντανή συνεδρία με θέμα «Εξερευνώντας την έννοια της αυτοπεποίθησης». Συζητώντας με τον μέντορα Ιωάννη Κουταλόνη , ψυχολόγο και life coach, οι μαθητές εστίασαν στην έννοια της αυτοπεποίθησης, έθεσαν ερωτήσεις, έγιναν δημοσιογράφοι και αναζήτησαν τρόπους ενίσχυσης της αυτοπεποίθησής τους. Στη συγκεκριμένη συνεδρία παραβρέθηκε και η Σύμβουλος Εκπαίδευσης των Φιλολόγων κ. Αλεξία Καπραβέλου, η οποία συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για την εξαιρετική δράση.

Υπεύθυνες καθηγήτριες :Κουτσομήτρου Θεοδώρα, ΠΕ80, Γεωργακοπούλου Αργυρώ, ΠΕ04.04