Παράνομα Γυμναστήρια λειτουργούν στον Βόλο

Γυμναστήρια λειτουργούν παράνομα στον Βόλο καθώς δεν διαθέτουν άδεια και οι ιδιοκτήτες εμποδίζουν και τους ελέγχους.

Ελέγχους σε γυμναστήρια πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημα η πενταμελής Επιτροπή Ελέγχου Γυμναστηρίων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων αποτελούμενη από έναν υπάλληλο του Τμήματος Αθλητισμού ΠΕΜΣ, έναν υπάλληλο της Δ/νσης Υγείας της ΠΕΜΣ, έναν υπάλληλο της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΕΜΣ, έναν υπάλληλο του Γραφείου Φυσικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και έναν εκπρόσωπο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων.

Σε ανακοίνωση της Επιτροπής Ελέγχου Γυμναστηρίων αναφέρεται: «Στο πλαίσιο των ελέγχων εντοπίστηκαν χώροι στο κέντρο της πόλης, όπου τελούνταν γυμναστική χωρίς οι ιδιοκτήτες να διαθέτουν την απαραίτητη άδεια λειτουργίας από το αρμόδιο Τμήμα Αθλητισμού της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Στην προσπάθεια αυτή σημαντική συνδρομή παρείχε το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου με Δ/ντή τον κ. Μπαλατσούκα διότι συναντήσαμε εκτός από την άρνηση ελέγχου και φαινόμενα όπως την απαγόρευση εισόδου στον χώρο όπου γινόταν παράνομα γυμναστική.

Εφιστούμε την προσοχή σε όσους θέλουν να γυμναστούν να ζητάνε την άδεια λειτουργίας γυμναστηρίου που εκδίδεται από το Τμήμα Αθλητισμού της Περιφέρειας, γιατί υπάρχουν χώροι που δεν έχουν ελεγχθεί ακόμη ή λειτουργούν χωρίς πτυχιούχους γυμναστές, με συνέπεια εκεί η παροχή σωματικής άσκησης να εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική τους υγεία!».