“Το Πέρασμα” στη θεατρική σκηνή του “Θεατρίνη”

Η πρόταση από το Κέντρο Πολιτισμού και Τεχνών Θεατρίνη έγινε το καλοκαίρι και τον Σεπτέμβριο έγινε η θεατρική μεταφορά του βιβλίου, παίρνοντας μικρά ή μεγάλα αποσπάσματα από τα “δύσκολα” διηγήματα και ενώνοντάς τα σ’ ένα ενιαίο κείμενο. Οι πρόβες ξεκίνησαν τον Νοέμβριο και το Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου στις 9:30 το βράδυ “Το Πέρασμα” κάνει πρεμιέρα πάνω στη θεατρική σκηνή της “Θεατρίνη ” στον Βόλο και θα παραμείνει εκεί για έξι ακόμα παραστάσεις.

Το εάν είναι εφικτό να δραματοποιηθεί μια συλλογή διηγημάτων μπορείτε να το διαπιστώσετε μόνοι σας παρακολουθώντας την παράσταση και όσοι από εσάς έχετε διαβάσει το βιβλίο θα εκπλαγείτε ευχάριστα.
Ο εσωτερικός διάλογος του ανθρώπου με την υποσυνείδητη ηχώ του εαυτού του. Η απεγνωσμένη αναζήτηση της ισορροπίας ανάμεσα στο πραγματικό και το φαντασιακό, ανάμεσα στη λογική και το συναίσθημα, ανάμεσα στο παρόν και το μέλλον, ανάμεσα στο τυχαίο και το μοιραίο. Η αιωνιότητα της στιγμής, η αστείρευτη δύναμη του ανθρώπου, τα θραύσματα της μνήμης, η ανωθρώσκουσα ατέλεια, η πανοραμική θέα μιας ζώσας διαδρομής τη στιγμή που κόβεται το νήμα της γραμμής τερματισμού.
Σκόρπιες ψηφίδες από τα 34 διηγήματα που φύονται στο βιβλίο “Το πέρασμα” ψηφοθετημένες σ’ ένα θεατρικό έργο που μοιράζεται σε δύο πράξεις, στο οποίο δραματοποιούνται οι ανομολόγητοι λογισμοί του ανθρώπου, ανακλώνται οι συμβολισμοί της ίδιας της ζωής και αποκαλύπτεται η ευρυγώνια ολότητα μιας οπτικής, μεμονωμένα καρέ της οποίας όλοι – λίγο έως πολύ – έχουμε κρυφοκοιτάξει μέσα από τις γρίλιες της σκέψης μας, καθώς βαδίζουμε στο ένα και μοναδικό πέρασμα που κάποιοι βάφτισαν ζωή.
Μια διαφορετική, ανατρεπτική θεατρική παράσταση, μια ηθογραφία του υποσυνείδητου, μια καταδικαστική αθώωση του ανθρώπου, μια λυτρωτική αυτοκριτική μα διόλου υποκριτική απολογία, που πιότερο θέτει το ερώτημα παρά κηρύττει την απάντηση και στην οποία δεν συμπάσχει ο θεατής με τον ηθοποιό, αλλά το αντίστροφο.
Συντελεστές παράστασης:
Θεατρική μεταφορά: Νίκος Παπαδόπουλος
Παίζουν με σειρά εμφάνισης οι ηθοποιοί: Mάρθα Μαρκάδα, Αλέξανδρος Κατσιμίχας, Άννα Μαρία Παναγιωτάκη, Εύα Βούλγαρη
Μουσική επιμέλεια: Νίκος Παπαδόπουλος
Φωτογραφία: Άλκης Μαρούγκας
Ηχος- φώτα: Γιώργος Σαχαριδης
VFX ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΜΑΝΤΗΣ
Σκηνοθεσία: O συγγραφέας του βιβλίου
Η παράσταση κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου. Ακολουθούν παραστάσεις 23-24/2 και 1-2, 8-9/3, με ώρα έναρξης 21.30, στην Πλάτωνος 20.
Γενική είσοδος: 10 ευρώ
Τηλ. επικοινωνίας: 6906842332
Για ηλεκτρονική αγορά εισητηρίων (κι επιλογή θέσεων) μπορείτε να συνδεθείτε στο link
https://www.kentropolitismou.com/event-details/to-perasma