Σπάσανε τα μπαλόνια της σιωπής οι μαθητές στο 10ο Γυμνάσιο Βόλου

Το 10ο Γυμνάσιο Βόλου, μέλος του Δικτύου Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης, υλοποίησε δράση- σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και υπό την αιγίδα του ΥΠΑΙΘΑ- κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού με τίτλο «Σπάω τη σιωπή, ενώνουμε τις φωνές κατά της βίας» στις 6 Μαρτίου 2024, ώρα 10.30-11.15, στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου στο Δημαρχείο Βόλου Οι μαθητές/τριες με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών ξεκίνησαν από το σχολείο τους στο Σαμπάναγα πεζή φορώντας μάσκες που απεικόνιζαν αρνητικά συναισθήματα και που έφτιαξαν οι ίδιοι με την καθοδήγηση του καθηγητή των Εικαστικών του γυμνασίου, κ. Ιωακείμ Μιναρετζόπουλου. Στα χέρια κρατούσαν μπαλόνια και πανό με συνθήματα κατά της βίας και του σχολικού εκφοβισμού.

Στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στο Δημαρχείο του Βόλου τους υποδέχτηκε η, αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Μποντού- Τοκαλή, η οποία παρακολούθησε τα δρώμενα των παιδιών που αναπαριστούσαν μορφές βίας, καθώς και τη συμβολική κίνηση του σπασίματος των μπαλονιών τους, που συμβόλιζε το σπάσιμο της σιωπής. Η ταυτόχρονη κίνηση όλων ένωσε τις φωνές τους ενάντια σε κάθε μορφή βίας και εκφοβισμού στο σχολικό χώρο.
Τους μαθητές τις μαθήτριες συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί: Μιναρετζόπουλος Ιωακείμ, Γιάτσιου Αλεξάνδρα, Κοτζαγιώτου Αποστολία.