Βενέτης: Αναγκαία η παρουσία ασθενοφόρου στην Ιάσονος σε παρελάσεις και δημόσιες εκδηλώσεις 

Με αφορμή το επεισόδιο απώλειας συνείδησης σε στρατιώτη-παραστάτη στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Βόλο, στο ήταν παρών ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, Χρ. Βενέτης, απευθύνει σήμερα ανοιχτή επιστολή με αίτημα τη διασφάλιση της υγειονομικής κάλυψης των παρελάσεων και των δημοσίων εκδηλώσεων.

Ειδικότερα, ως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου που αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου – σύμβουλο για τη δημόσια υγεία, ο κ. Βενέτης ζητεί:

1. Την παρουσία ασθενοφόρου πλήρως εξοπλισμένου επί της οδού Ιάσονος ώστε να έχει ταχεία πρόσβαση οπουδήποτε στην παραλία όπου συγκεντρώνονται τουλάχιστον 5000 άνθρωποι (Στην Ιάσονος θα πρέπει να διακόπτεται η κυκλοφορία καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης)

2. Την παρουσία στρατιωτικής υγειονομικής κάλυψης με στρατιωτικό γιατρό και ασθενοφόρο.

Ο κ. Βενέτης επισημαίνει για το χθεσινό περιστατικό ότι του προκάλεσε αλγεινή εντύπωση η επιμονή του υπευθύνου στρατιωτικού, να συνεχίσει την υπηρεσία του ως παραστάτης ο παθών στρατιώτης, παρά την αυστηρή σύστασή του ιδίου για άμεση αντικατάσταση, με αποτέλεσμα και δεύτερο λιποθυμικό επεισόδιο.

Επίσης η μεταφορά του παθόντος εκτός του χώρου παρέλασης έγινε πεζή παρά τις αντίθετες αυστηρές επίσης συστάσεις για μεταφορά του με φορείο αφού δεν υπήρχε η δυνατότητα για ασθενοφόρο.

“Είναι προφανές νομίζω ότι η υγεία και η ζωή του ανθρώπου είναι πάνω από τους τύπους και τα τελετουργικά”, σημείωσε σε σημερινή ανακοίνωσή του ο κ. Βενέτης.