Η Σοφία Μπεκατώρου… άνοιξε πανιά για την ευρωβουλή – Διεκδικεί μια θέση στο ΣΥΡΙΖΑ

Η Ολυμπιονίκης και πρώην πρωταθλήτρια στην ιστιοπλοΐα, η οποία πρωτοστάτησε στο κίνημα MeToo στην Ελλάδα, θα είναι υποψήφια στις προκριματικές εκλογές της 14ης Απριλίου.
Μια έκπληξη επιφύλασσε η πρώτη λίστα με τους υποψηφίους, για τις προκριματικές εκλογές κατάρτισης του ευρωψηφοδέλτιου του ΣΥΡΙΖΑ, που θα γίνουν στις 14 Απριλίου. Μεταξύ των 151 υποψηφίων που θα λάβουν μέρος βρίσκεται και το όνομα της Σοφίας Μπεκατώρου.

Η Ολυμπιονίκης και πρώην πρωταθλήτρια στην ιστιοπλοΐα βοήθησε τα μέγιστα να ξεκινήσουν οι αποκαλύψεις για το ελληνικό «#metoο» όταν βρήκε το σθένος να εξομολογηθεί την κακοποίηση που υπέστη από παράγοντα της ομοσπονδίας της Ιστιοπλοΐας.

Έδωσε «φωνή» σε δεκάδες θύματα έμφυλης βίας
Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο του 2021 το χρυσό κορίτσι της ελληνικής ιστιοπλοΐας κατήγγειλε στο πλαίσιο διαδικτυακής ημερίδας τη σεξουαλική κακοποίησή της, το 1998, από τον τότε αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για τον βιασμό της αρχειοθετήθηκε λόγω παραγραφής αλλά πυροδότησε το κίνημα MeToo που έδωσε «φωνή» σε δεκάδες θύματα έμφυλης βίας και έφερε ένα τσουνάμι καταγγελιών.

Η καταγγελία για την κακοποίησή της απέκτησε τεράστια δημοσιότητα και έλαβε μεγάλη δυναμική. Το ελληνικό «#metoο» κίνημα άρχισε να εκφράζεται με την πρωτοβουλία που ανέπτυξε η χρυσή Ολυμπιονίκης μας μαζί με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας. Την διαδικτυακή πλατφόρμα menowmetoo.gr, όπου μπορεί οποιοσδήποτε να καταγγείλει, να καταθέσει το προσωπικό του βίωμα έμφυλης βίας, διατηρώντας την ανωνυμία του.

Κατά καιρούς είχε ακουστεί η κάθοδός της στον πολιτικό στίβο αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που τολμά το βήμα διεκδικώντας μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια μια θέση στο ευρωκοινοβούλιο.

tanea.gr