“Το δείπνο με τα πούρα” στο σπίτι του Βαγγέλη Μαρινάκη που έκαψε τους δυο υπουργούς

Οι κ. Μπρατάκος και Παπασταύρου οδηγήθηκαν σε παραίτηση, αφού εκτιμήθηκε ότι η παρουσία τους σε εορταστική βραδιά στο σπίτι του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη- την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός τον καταγγέλλει χωρίς να τον κατονομάζει, ότι επιχειρεί να συγκυβερνήσει και πιέζει την κυβέρνηση μέσω δημοσιευμάτων- έστειλε λάθος μήνυμα.

Αν και δεν δίδονται σαφείς απαντήσεις από την πλευρά του Μαξίμου, η λογική θέλει τον πρωθυπουργό να μην συμφωνούσε με την παρουσία τους εκεί και προφανώς να μην ήταν σε γνώση της παρουσίας τους στο σπίτι του εκδότη.

Η εφημερίδα Εστία πάντως, που δημοσιεύει αναλυτικό ρεπορτάζ για τη βραδιά “με τα πούρα”- όπως ονομάζει το δείπνο- δίνει άλλη ερμηνεία. Ότι δηλαδή ο λόγος της παραίτησης δεν ήταν η παρουσία στο σπίτι του εκδότη των δυο υπουργών, αλλά η αποκάλυψη της παρουσίας τους, που εξέθεσε την κυβέρνηση. Αφήνει δηλαδή να εννοηθεί ότι η παρουσία τους ήταν σε γνώση του κ. Μητσοτάκη.

Ποιοι άλλοι έδωσαν το παρών
Η εφημερίδα δημοσιεύει και τα ονόματα των άλλων συνδαιτημόνων. Γράφει συγκεκριμένα ότι εκτός των κ. Μπρατάκου και Παπασταύρου, στο σπίτι του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού ήταν ακόμα ο θεατρικός επιχειρηματίας Διονύσης Παναγιωτάκης, ο ιδιοκτήτης του iefimerida Χρήστος Ράπτης, ο Τάσος Μπούρας του sportday, ο Σωκράτης Κομινάκης, ο ιδιοκτήτης των εστιατορίων Παπαϊωάννου, Στασινόπουλος και ένας δημοσιογράφος της εφημερίδας Παραπολιτικά.

Κατά το ρεπορτάζ της Εστίας, στο δείπνο έγινε όχι απλώς συζήτηση, αλλά και διαπραγμάτευση για τα αθλητικά, με έμφαση στην επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς στα γήπεδα πριν από τα τραγικά γεγονότα με τον φόνο του άτυχου αστυνομικού στου Ρέντη.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ακόμα ότι οι δυο υπουργοί είχαν αρχικά δεχθεί επίπληξη αλλά η απόφαση για την παραίτησή τους ελήφθη όταν το θέμα πήρε διαστάσεις στη Βουλή, κυρίως με την ομιλία του Κυριάκου Βελόπουλου.
Πηγή: thetoc.gr