Απεργιακή συγκέντρωση την 1η Μαϊου οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Βόλου

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου απευθύνει κάλεσμα  στα συνδικάτα και στους εργαζόμενους και τους καλεί σε μαζική συμμετοχή στην Απεργία της 1ης Μάη και στην απεργιακή συγκέντρωση, που θα γίνει στις 10:30 π.μ., στην Πλατεία Ελευθερίας, από όπου και θα ξεκινήσει πορεία και κατάθεση στεφανιών στον χώρο θυσίας στον Βόλο (Δημητριάδος – Αγ. Νικολάου).

“Η 1η Μάη πρέπει να στείλει αποφασιστικό μήνυμα στην Κυβέρνηση και στους Βιομήχανους, ότι η ανοχή των εργαζόμενων και της Ελληνικής Κοινωνίας τελείωσε.
Μαζί με την απότιση τιμής σε όλους όσοι έδωσαν τη ζωή τους για να έχουμε εμείς σήμερα δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή, υπερασπιζόμαστε και τα οράματά τους και την παρακαταθήκη τους.
Αρνούμαστε να ζήσουμε σε έναν κόσμο εκμετάλλευσης, και πολεμικών εγκλημάτων.

Στη βάρβαρη πολιτική που τσακίζει τους εργαζόμενους και στα επικίνδυνα σχέδια του παγκόσμιου Κεφαλαίου πρέπει να ορθώσουμε το ανάστημά μας, κάνοντας την Εργατική Πρωτομαγιά σημαία αυτού του αγώνα μας”

Το Εργατικό Κέντρο διεκδικεί:

1. Άμεσα επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του προσδιορισμού του κατώτατου μισθού από τους εργαζόμενους και τους εργοδότες και αποκατάσταση όλων των προτεραιοτήτων του συλλογικού εργατικού δικαίου (επέκταση συλλογικών συμβάσεων, συρροή, μετενέργεια κλπ.)
2. Αύξηση μισθών, πέραν του κατώτατου μισθού, για την προστασία της αγοραστικής δύναμης των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων νοικοκυριών.
3. Ξεπάγωμα των τριετιών, για όλους τους εργαζόμενους, χωρίς συμψηφισμούς και αναδρομικά από το 2012.
4. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα Συνδικάτα.
5. Σταθερή δουλειά με δικαιώματα. 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. Καμιά ανοχή στα ωράρια εξόντωσης των εργαζομένων, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και στις απλήρωτες υπερωρίες.
6. Επίδομα ανεργίας στο 80 % του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους.
7. Εντατικοποίηση των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.
8. Να μην περάσει η παραπέρα εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας. Όχι στα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία. Εξασφάλιση από το κράτος της δωρεάν και πλήρους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας σε όλους. Δωρεάν όλες οι ιατρικές, διαγνωστικές εργαστηριακές, προληπτικές εξετάσεις, όλα τα φάρμακα και τα εμβόλια.
9. Κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης όπως τρόφιμα, τα βρεφικά είδη, είδη προσωπικής υγιεινής κ.α., στην ενέργεια και στα καύσιμα.
10. Πλήρη αποζημίωση στο 100% των εργαζομένων πλημμυροπαθών.

Σας ΚΑΛΟΥΜΕ να ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙΚΑ στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ για την ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ την 1η Μάη, Μεγάλη Τετάρτη και στην Απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΒ, στις 10:30 πμ, στην Πλατεία Ελευθερίας και στην πορεία και κατάθεση στεφανιών στον τόπο θυσίας στον Βόλο (Δημητριάδος – Αγ. Νικολάου).