Εκατομμυριούχος «έδωσε» την περιουσία του για να δείξει ότι μπορεί να βγάλει 1.000.000 δολάρια

Μάικ Μπλακ
Μάικ Μπλακ | YouTube

Ήταν Ιούλιος του 2022 όταν ο Μάικ Μπλακ αποφάσισε να τα αφήσει όλα πίσω και να ξεκινήσει ως άστεγος, για να αποδείξει ότι η επιτυχία είναι θέμα προσπάθειας.

«Ο στόχος μου είναι να βοηθήσω τους ανθρώπους να ανακαλύψουν ξανά τον εαυτό τους κατά τη διάρκεια αυτής της τρελής περιόδου. Θέλω να σας δείξω πώς να χτίσετε την επιχείρησή σας από το τίποτα», λέει σε ένα από τα βίντεό του.

Εκατομμυριούχος από το μηδέν

Έτσι, στις 10 Ιουλίου, ο Μπλακ άφησε πίσω τη ζωή του όπως την ήξερε για να προσπαθήσει να ξεκινήσει από το «τίποτα» με στόχο να πάει από «0 σε 1 εκατομμύριο δολάρια σε 12 μήνες».

Όχι, μόνο ξεκίνησε χωρίς δεκάρα στον τραπεζικό του λογαριασμό, αλλά άφησε πίσω του την επιχείρησή του, το σπίτι του, άλλαξε το όνομά του σε Σκοτ, έκοψε κάθε επαφή με οικογένεια, φίλους και συναδέλφους και πήρε μαζί του μόνο ένα τηλέφωνο, ένα ζευγάρι ρούχα, και εξοπλισμό βιντεοσκόπησης.

Με ένα βίντεο απολογισμού, ο Μπλακ εξήγησε ότι «δεν τα υπολόγισε καλά» κατά τη διάρκεια του πειράματος, αλλά θεώρησε πως ακόμα και η αποτυχία του θα μπορούσε να είναι διδακτική για το κοινό του.

Μετά από 43 εβδομάδες προσπαθώντας να βγάλει χρήματα με κάθε τρόπο, αναρτώντας ασταμάτητα στο YouTube και εργαζόμενος σε πολλαπλές δουλειές, και μόλις δύο μήνες πριν την προθεσμία, ανακοίνωσε πως εγκατέλειπε νωρίς την προσπάθεια, καθώς η κόπωση είχε επιδεινώσει σοβαρά την υγεία του.

Ωστόσο, το κατόρθωμά του δεν ήταν ευκαταφρόνητο, αφού ακόμα και με τις αναποδιές, κατάφερε να ανεβάσει το εισόδημά του σε 10.000 δολάρια τον μήνα, πολύ μακριά βέβαια από τον στόχο.