Εθελοντική Αιμοδοσία σχολείων και του Συλλόγου Θαλασσαιμίας με 41 φιάλες αίματος

Τα σχολεία που συστεγάζονται στο σχολικό συγκρότημα του τέως Πολυκλαδικού, το 2ο ΕΠΑΛ Ν.Ιωνίας -1o E.K. Bόλου , το 2ο ΓΕΛ Ν.Ιωνίας και το ΕΝΕΕΓΥΛ Βόλου διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία την 1η εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το Σύλλογο Θαλασσαιμίας Νομού Μαγνησίας και την Αιμοδοσία του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου.

Η Εθελοντική Αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 και ώρες 9.00πμ-15.00 μ.μ. στον αύλειο χώρο του σχολικού συγκροτήματος και ήταν αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαΐου.
Η Πρόεδρος κ. Δέσποινα Λουκάκη και τα μέλη του Δ.Σ., επιθυμούν να εκφράσουν τις πιο θερμές τους ευχαριστίες σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες που προσήλθαν, καθηγητές, γονείς και ιδιαίτερα στους μαθητές που προσέφεραν αίμα για πρώτη φορά , με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν 42 μονάδες (φιάλες) αίμα. Η συμμετοχή των μαθητών/μαθητριών ήταν πολύ μεγάλη αποδεικνύοντας πως η νέα γενιά διαθέτει ευαισθησία και ενσυναίσθηση.

O Σύλλογος Θαλασσαιμίας εκφράζει τις ειλικρινείς τους ευχαριστίες στις Διευθύνσεις και τους Συλλόγους Διδασκόντων των σχολείων για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης της εθελοντικής αιμοδοσίας.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ. Βασίλη Ηλιόπουλο –Αντιπρόεδρο της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, για την παραχώρηση τέντας καθώς και στον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας Δρ Σωκράτη Σαβελίδη ο οποίος παρά το φορτωμένο του πρόγραμμα , συμμετείχε στην εθελοντική αιμοδοσία.


Τέλος, ευχαριστούν θερμά την Ιατρό κ. Σταμάτη Γεωργία και τις κ. Γαρμπή Χριστίνα και Κολέτση Λάουρα του νοσηλευτικού προσωπικού της Νοσοκομειακής Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Βόλου, που συνόδευσαν την κινητή μονάδα, για την άριστη συνεργασία.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ πρέπει να απευθυνθεί σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες αλλά και όλους τους φορείς που διοργανώνουν εθελοντικές αιμοδοσίες και στηρίζουν έμπρακτα και ανιδιοτελώς τον πάσχοντα συνάνθρωπο. Η προσφορά αίματος είναι προσφορά ζωής και ένδειξη έμπρακτης αλληλεγγύης και αγάπης.