“Λάβρος”ο αντιπεριφερειάρχης Νικόλας Ράπτης για την ιδιωτικοποίηση του νερού στη Θεσσαλία

“Λάβρος” κατά της ολλανδικής εταιρείας που με 1 εκ. ευρώ που πλήρωσε η Ενωση Ελληνικών Τραπεζών, κατάθεσε το master plan για την Θεσσαλία, το οποίο άμεσα συνδέεται με την διαχείριση του νερού από ανώνυμη εταιρεία, ήταν χθες σε τοποθέτησή του σε εκδήλωση για την κλιματική κρίση, με ομιλητή τον Κώστα Καρτάλη, ο αντιπεριφερειάρχης κλιματικής κρίσης κ. Ράπτης.

Οπως είπε, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλία, η Κυβέρνηση ανέθεσε σε μία ολλανδική εταιρεία να εκπονήσει «σχέδιο αποκατάστασης» για την περιοχή μας. H «HVA International» (κατά λέξη «Εμπορικός Σύλλογος») είναι ακριβώς ό,τι λέει το όνομά της. Μια κερδοσκοπική εταιρεία, που δραστηριοποιείται αποκλειστικά στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Αξιοσημείωτο είναι πως εκτιμά ιδιαίτερα τους… Έλληνες μάνατζερ. O Γρηγόρης Δημητριάδης, νυν διευθύνων σύμβουλος του «Υπερταμείου», υπήρξε εκτελεστικός διευθυντής της. Ο Μιλτιάδης Γκουζούρης, άλλοτε συνεργάτης διαφόρων υπουργών, είναι ο νυν διευθύνων σύμβουλός της.
Το master plan που παρέδωσε τον Μάρτιο, ήταν ένα κείμενο γεμάτο ασάφειες και κοινοτοπίες. Μόνη καινοτομία του, η πρόταση για… ιδιωτικοποίηση του νερού. Πράγματι, οι «Ολλανδοί» συνιστούν να εκμεταλλεύεται τους υδατικούς πόρους μας μία Α.Ε. Παρουσιάζουν μάλιστα λεπτομερώς το οργανόγραμμα της εταιρείας, τις αρμοδιότητες, τα προσόντα, ακόμα και τις… αμοιβές των στελεχών της (για τα δέκα κορυφαία, ζητούν 3.000.000 ευρώ ετησίως). Δήλωσε πως η Κυβέρνηση είδε την καταστροφή του νερού ως ευκαιρία για ιδιωτικοποίηση του νερού και βιώνουμε ένα πλιάτσικο εις βάρος των Θεσσαλών.