Μαθήτρια του 4ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας πήρε το 2ο βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό

Η μαθήτρια της Β’ Γυμνασίου του 4ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας Νεφέλη Κουλιαδέλλη, απέσπασε το 2ο βραβείο στον Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό «Βιώσιμη τροφή-Βιώσιμος πλανήτης. Γίνε η αρχή!» που διοργανώθηκε από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Ορίζοντες» σε συνεργασία με το τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για το σχολικό έτος 2023-24.

Τα κριτήρια αξιολόγησης των έργων αφορούσαν το περιεχόμενο του μηνύματος της αφίσας, τη σαφήνεια του μηνύματος, το αισθητικό αποτέλεσμα, την αυθεντικότητα, τη δημιουργικότητα και την πρωτοτυπία. Η επιτροπή αποτελούταν από καθηγητές του Π.Θ (Τμήμα διατροφολογίας), μία καθηγήτρια Ειδικής αγωγής του ΤΕΦΑΑ ΕΚΠΑ, μία γραφίστρια κι έναν ζωγράφο.

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η ανάδειξη της ανάγκης για στροφή σε ένα πιο βιώσιμο και περιβαλλοντικά φιλικό σύστημα παραγωγής και κατανάλωσης τροφίμων, εστιάζοντας παράλληλα σε μία πιο υγιεινή διατροφή. Η υπεύθυνη καθηγήτρια που ενθάρρυνε τη συμμετοχή των παιδιών στο διαγωνισμό, ήταν η βιολόγος του σχολείου κ. Χριστίνα Μπεφάνη.