Συνάντηση Μπασδάνη – Καναβού με κύριο θέμα το Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2021-2027

Τα θέματα των δράσεων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας απασχόλησαν την σημερινή συνάντηση μεταξύ του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλη Μπασδάνη και του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων -ΕΣΠΑ Απόστολου Καναβού.
Οι δύο πλευρές συζήτησαν διεξοδικά τρόπους συνεργασίας αναφορικά με το Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2021-2027 και τις δράσεις του που αφορούν τον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό, αλλά και την βιομηχανία και το μέταλλο.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ζήτησε ακόμη τη συνέργεια με την Περιφέρεια Θεσσαλίας με σκοπό την ενεργειακή αναβάθμιση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, μέσω της ένταξής του στη δράση «Προτεραιότητα 2: Περιβάλλον και Ανθεκτικότητα» του προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027, συνολικού προϋπολογισμού 7.500.000 ευρώ.
Ταυτόχρονα, εξετάστηκε η σύμπραξη για ερευνητικό πρόγραμμα που δρομολογεί το Επιμελητήριο Μαγνησίας σε συνεργασία με το Π.Θ. για την ανθεκτικότητα των επιχειρήσεων σε περιβάλλον κλιματικής αλλαγής.
Ο κ. Καναβός σημείωσε ότι βασική προτεραιότητα της περιφέρειας σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί μετά την καταστροφή του Daniel και του Elias είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικής θεσσαλικής κοινότητας που θα φέρει πιο κοντά την Θεσσαλία στην επιστροφή στην κανονικότητα και στην ανάταξη της οικονομίας.