Βίντεο από τη διάσωση ηλικιωμένης που έπεσε από πλοίο στο λιμάνι Πειραιά

Ένα σοκαριστικό ατύχημα συνέβη στο λιμάνι του Πειραιά, όταν μία γυναίκα έπεσε στη θάλασσα λίγο πριν τον απόπλου του πλοίου της για την Πάρο.

Μια ηλικιωμένη γυναικά έχει πέσει στη θάλασσα, στο λιμάνι του Πειραιά. Στο βίντεο ντοκουμέντο διακρίνονται δύο άνδρες του λιμενικού που έχουν βουτήξει για να τη βοηθήσουν.

Φορώντας σωσίβιο και κρατώντας την βαλίτσα της η γυναίκα βγαίνει σώα στην προβλήτα.

«Άκουσα μια φωνή να φωνάζει άνθρωπος στη θάλασσα – άνθρωπός στη θάλασσα. Φεύγω από το σημείο που είμαι και βλέπω την γυναίκα μέσα στην θάλασσα μαζί με τις βαλίτσες. Αμέσως βούτηξα στη θάλασσα κολύμπησα στο σημείο που βρισκόταν εκείνη. Ακούω να μου λέει τα χέρια μου – τα χέρια μου, τραβάω τις βαλίτσες την πιάνω από την μέση για να μην φύγει και τις βάζω τα χέρια στο σωσίβιο», είπε ο ανθυπασπιστής Λιμενικού Σώματος Ιωάννης Κεβρεκίδης.

Λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα χθες στο λιμάνι του Πειραιά φθάνει πούλμαν με τουρίστες από την Γαλλία που ταξιδεύουν για Πάρο. Η τουρίστρια γλιστρά στην προσπάθεια της να πιάσει την βαλίτσα της και πέφτει στη θάλασσα.

Εκεί οι άνδρες του Λιμενικού, που βρίσκονται ε κάθε απόπλου, κατάφεραν με τα γρήγορα αντανακλαστικά τους να την σώσουν και να της προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

Η 70χρονη Γαλλίδα τουρίστρια είναι καλά στην υγεία της και δήλωσε ότι δεν επιθυμεί περαιτέρω ιατρική φροντίδα. Επιβιβάστηκε στο πλοίο με προορισμό την Πάρο.

Σώθηκε από πνιγμό χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση λιμενικού

Στις 10 Απριλίου ο επικελευστής Χρήστος Γαστεράτος παρακολουθεί έναν μεσήλικα που κάθεται στην άκρη του λιμανιού. Η στάση του σώματός του τον προβληματίζει και τον πλησιάζει.

«Του λέω “μήπως έχετε κάποια ταυτότητα πάνω σας”, μήπως τον αναζητά η οικογένειά του. Μου λέει “δεν έχω τίποτα” και έπεσε στη θάλασσα. Πήγα στο περιπολικό, πήρα το σωσίβιό του, το πέταξα, δεν αποκρίθηκε να το πάρει. Οπότε εγώ με τη σειρά μου έβγαλα τον εξοπλισμό και τα άρβυλα και έπεσσα στη θάλασσα», είπε ο επικελευστής Λιμενικού Σώματος Χρήστος Γαστεράτος.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.