Ενδείξεις για σκηνοθετημένη “διάρρηξη” στο υπουργείο Εσωτερικών

Σε σκηνοθετημένη διάρρηξη στο γραφείο του διευθυντή Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών φαίνεται να καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ., καθώς η καταγγελία για το εν λόγω περιστατικό θεωρείται ψευδής από τις αρχές και όχι άσχετη με την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με την διαρροή emails αποδήμων.

Όπως αποκαλύπτει η “Καθημερινή”, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που ερεύνησαν τη μυστηριώδη υπόθεση καταλήγουν -σύμφωνα με πληροφορίες- στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μια πιθανότατα ψευδή – σκηνοθετημένη διάρρηξη, η οποία έγινε στο διάστημα από τις 1.30 μμ. έως τις 2.10 μμ. της Παρασκευής 26 Απριλίου στο γραφείο του Διευθυντή Εκλογών, ο οποίος απουσίαζε από το γραφείο του στην Οδό Ευαγγελιστρίας και συμμετείχε σε σύσκεψη στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιάννη Σουλιώτη, κατά την αυτοψία στον χώρο δεν βρέθηκαν αποτυπώματα ή DNA σεσημασμένων ατόμων, κάτι που θα επιβεβαίωνε την εκδοχή της διάρρηξης π.χ. από κάποιον τοξικομανή. Επιπλέον, το τμήμα Ψηφιακών Πειστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών έλεγξε τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του γραφείου δίχως να προκύψει αλλοίωση αρχείων.

Tα στελέχη της ΕΛΑΣ συσχετίζουν την υπόθεση με την εν εξελίξει έρευνα της Δικαιοσύνης και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) για τη διαρροή των emails των αποδήμων που κατέληξαν στην κατοχή της ευρωβουλεύτριας της Νέας Δημοκρατίας, Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου.

Κι αυτό διότι την 26η Απριλίου, ημέρα που καταγγέλθηκε η διάρρηξη, ολοκληρώθηκε και υπεβλήθη στην εισαγγελία και την ΑΠΔΠΧ το πόρισμα εσωτερικού ελέγχου του υπουργείου Εσωτερικών, που διεπίστωνε “μη θεσμικά προβλεπόμενη διακίνηση, εντός του Υπουργείου Εσωτερικών, προσωπικών δεδομένων Ελλήνων πολιτών που ζουν στο εξωτερικό”.

Εξίσου σημαντικό όμως είναι και το γεγονός ότι λίγα εικοσιτετράωρα πριν τη φερόμενη διάρρηξη είχαν κοινοποιηθεί στο υπουργείο Εσωτερικών και τα πρώτα ευρήματα από την έρευνα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αναφορικά με το πως και με τη συμμετοχή ποιων διακινήθηκε η επίμαχη λίστα με τα emails. “Η διάρρηξη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι” σχολίασαν στην “Καθημερινή” αρμόδιες πηγές.