Eurovision 2024: Ποια είναι η 17χρονη Silia Kapsis που εκπροσωπεί την Κύπρο

Η αυλαία της φετινής Eurovision ανοίγει σήμερα στο Μάλμε και 15 χώρες διεκδικούν την πρόκρισή τους στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου. Ανάμεσά τους βρίσκεται η Κύπρος.

Η Silia Kapsis θα κάνει την αρχή του διαγωνιστικού μέρους με το ποπ και χορευτικό «Liar». Το τραγούδι έγραψαν οι Δημήτρης Κοντόπουλος και Elke Tiel, ενώ τη σκηνοθεσία για του video clip ανέλαβε ο Κώστας Καρύδας.

Eurovision: Ποια είναι η Silia Kapsis
Η κυπριακής και ελληνικής καταγωγής, τραγουδίστρια γεννήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου του 2006. Είναι δηλαδή μόλις 17 ετών. Πατέρας της είναι ο Κύπριος τραγουδιστής Γιώργος Καψής και η Ελληνίδα δικηγόρος και πρώην χορεύτρια, Δέσποινα “Ρεβέκκα” Σαϊβανίδη, από τη Θεσσαλονίκη.

Από μικρή ηλικία φάνηκε η κλίση της στα καλλιτεχνικά, καθώς από 4 ετών συμμετέχει σε παραστάσεις. Το πρώτο της τραγούδι το συνέθεσε στα 12 της και κυκλοφόρησε το 2022, με τον τίτλο «Who Am I?». Τα επόμενα singles, No Boys Allowed και Disco Dancer, ακολούθησαν τον Μάρτιο και τον Μάιο του 2023.

Η Silia έχει συνεργαστεί με παγκοσμίου φήμης χορογράφους και επιλέχθηκε για την ImmaBeast Dance Company στο Λος Άντζελες, χόρεψε με τον Stephen tWitch Boss στο The Jennifer Hudson Show και εμφανίστηκε σε ένα ντοκιμαντέρ χορού παραγωγής του Taboo από τους Black-Eyed Peas.

Μιλώντας στο limassoltoday και την Ανθή Ερμογένους, η εκπρόσωπος της Κύπρου στην Eurovision 2024 είχε μοιραστεί τις σκέψεις της για τον διαγωνισμό.

«Στην Eurovision θέλω να περάσω καλά και να κάνω όλους να περάσουν καλά μαζί μου. Ουσιαστικά, ελπίζω να σας κάνω περήφανους. Κύπρος αγαπώσε!», είχε πει.

Eurovision: Το τραγούδι «Liar» της Κύπρου
Σχετικά με το «Liar» το είχε περιγράψει ως ένα τραγούδι «πολύ ποπ, πολύ χορευτικό, έχει πολύ ενέργεια».

Για την ιστορία, τα στοιχήματα θέλουν την Κύπρο να περνά στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

 

Πηγή: iefimerida.gr