Game of Thrones: Πέθανε ο ηθοποιός Ίαν Γκέλντερ που υποδύθηκε τον Κίβαν Λάνιστερ στη σειρά

Πέθανε σε ηλικία 74 ετών ο ηθοποιός Ίαν Γκέλντερ που υποδύθηκε τον Κίβαν Λάνιστερ στην πολυαγαπημένη σειρά Game of Thrones.

Ο Βρετανός ηθοποιός Ιαν Γκέλντερ, ο οποίος τον περασμένο Δεκέμβριο είχε διαγνωστεί με καρκίνο του χοληδόχου πόρου, πέθανε τη Δευτέρα του Πάσχα σύμφωνα με τον σύζυγό του Μπεν Ντάνιελς.

Σύμφωνα με τα όσα έγραψε στην ανάρτησή του Μπεν Ντάνιελς, ο Ίαν Γκέλντερ ήταν ένας «υπέροχος ηθοποιός» που στάθηκε για εκείνον «βράχος».

«Ήταν ο πιο ευγενικός, γενναιόδωρος και αγαπητός άνθρωπος» έγραψε ο σύζυγός του για τον ηθοποιό του Game of Thrones
Ο Ντάνιελς σημείωσε ότι ο επί 30 χρόνια σύντροφός του είχε αντιμετωπίσει την «τρομερή ασθένεια με μεγάλη γενναιότητα» και ότι ο ίδιος είχε σταματήσει να εργάζεται για να τον φροντίζει. «Ήταν ο πιο ευγενικός, γενναιόδωρος και αγαπητός άνθρωπος», έγραψε στο instagram o Ντάνιελς.

«Ήταν ένας καταπληκτικός ηθοποιός και όποιος δούλεψε μαζί του ένιωσε το μεγαλείο της καρδιάς του και το φως του», προσέθεσε.

Εμφανίστηκε σε πέντε σεζόν του Game of Thrones
Ο Γκέλντερ εμφανίστηκε σε πέντε σεζόν της επιτυχημένης σειράς Game of Thrones ως Κίβαν Λάνιστερ. ενώ πρόσφατα είχε εμφανιστεί σε ένα επεισόδιο της σειράς ντετέκτιβ One Father Brown.

Η καριέρα του Βρετανού ηθοποιού διήρκεσε δεκαετίες και περιλάμβανε πολλούς ρόλους μεταξύ των οποίων στο Doctor Who, Snatch και The Bill.
Πηγή: iefimerida.gr