Εκδηλώσεις μνήμης της εθνικής αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού στον Βόλο

Με καταθέσεις στεφάνων πραγματοποιήθηκε το πρωί η εκδήλωση μνήμης των εθνικών αγώνων και της εθνικής αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού, με αφορμή την επέτειο της λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Μετά τη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων παρουσία της υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττας Μακρή, της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Άννας – Μαρίας Παπαδημητρίου, του επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο Βόλου κ. Νίκου Παπαπέτρου, του ΣΙΜΕΑ και στρατιωτικών αρχών.

Οι ανθρώπινες απώλειες της Ελλάδας κατά τη διάρκεια του Β’ ΠΠ υπολογίζονται σε 770.000 άμαχους και 35.000 στρατιώτες. Η έλλειψη, όμως, ειδών πρώτης ανάγκης είχε ως αποτέλεσμα το ξέσπασμα του φοβερού λιμού τον χειμώνα του 1941- 42 οπότε και υπολογίζονται ότι έχασαν τη ζωή τους 300.000 άνθρωποι.

“Ο αντιφασιστικός αγώνας ήταν και παραμένει ένας διαρκής αγώνας ενάντια στη ναζιστική ιδεολογία, ενάντια στον ευτελισμό της ανθρώπινης ύπαρξης και στη λογική του «περιττού ανθρώπου». Σήμερα δε, με την όξυνση του προσφυγικού προβλήματος, την ανάπτυξη φοβικών συμπεριφορών, η υπόμνηση του αγώνα για την ισότητα, την ελευθερία, του αγώνα ενάντια στο φασισμό αποτελεί κοινή παρακαταθήκη και υποχρέωση όλων μας”, τόνισε η αντιπεριφερειάρχης κ. Παπαδημητρίου.