Συν όλα τ’ άλλα, part II-Συναυλία Μουσικών Συνόλων από το Μουσικό Σχολείο Βόλου

​Την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 και ώρα 8:00 μμ το Μουσικό Σχολείο Βόλου παρουσιάζει μια ξεχωριστή συναυλία τεσσάρων μουσικών συνόλων στο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας. Περιεκτικός, εύγλωττος και με χιούμορ ο τίτλος της συναυλίας, «Συν όλα τ’ άλλα, part II» παραπέμπει μεταξύ άλλων στην πρώτη επιτυχημένη συναυλία που έδωσαν τέσσερα μουσικά σύνολα, πέρυσι τέτοια εποχή, ώστε φέτος να αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συνέχεια.
​Στο Μουσικό Σχολείο οργανώνονται κάθε χρόνο αρκετά μουσικά σύνολα που καλύπτουν διάφορα μουσικά είδη ώστε οι μαθητές να έχουν πολλές επιλογές για να συμμετάσχουν σ’ αυτά ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους.
​Τέσσερα από αυτά τα μουσικά σύνολα έχουν αναλάβει να παρουσιάσουν το πρόγραμμα της βραδιάς που κινείται με άνεση από το σύγχρονο Rock και Pop ύφος στην κέλτικη μουσική και από τους ήχους του body percussion (κρουστά σώματος) σ’ ένα μουσικό σταυροδρόμι (Crossover ensemble).
Το μουσικό σύνολο “Going Rock” δίνει βήμα σε μαθητές και μαθήτριες που τους αρέσει, αγαπούν και θέλουν να εκφραστούν μέσα από τη Rock, την Pop και τις σύγχρονες μουσικές τάσεις.
Το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει έργα (κομμάτια και τραγούδια) από την Αμερικανική, την Ευρωπαϊκή αλλά και την Ελληνική Rock και Pop μουσική, καθώς και διασκευές αγαπημένων τραγουδιών για ροκ μπάντα και χορωδία, ενώ συμμετέχουν μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου και Λυκείου. Ενδεικτικά αναφέρονται το Soldier Of Fortune (Deep Purple) και το Every Breath you Take (The Police) ή το Πριν το τέλος (Lucio Battisti, ελληνικοί στίχοι: Λ. Νικολακοπούλου), κα. Υπεύθυνος καθηγητής: Θωμάς Οικονόμου. Συνεργαζόμενοι καθηγητές: Ρωξάνη Γιαρέντη, Μαρία Μαλισιόβα, Μαρία Φουλίδου, Βασιλική Παπακωνσταντίνου.
Το σύνολο Body Percussion συνεχίζει για δεύτερη χρονιά με τον καθηγητή Αντώνη Βασιλειάδη, όπου τα παιδιά παίξουν και ενορχηστρώνουν μουσική με το σώμα τους και με κίνηση. Θα παρουσιάσουν το Κομμάτι Simple Tap του μαθητή Χαράλαμπου Τζήμκα που εμπλουτίστηκε με ιδέες των παιδιών.
Το σύνολο Crossover Ensemble – Μουσικό Σταυροδρόμι έχει αναλάβει ο καθηγητής Χρήστος Θωμαΐδης με σκοπό να δημιουργήσει ένα μουσικό σταυροδρόμι όπου οι μαθητές έρχονται σε επαφή με διαφορετικά μουσικά είδη της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Δίνεται έτσι η ευκαιρία οι μαθητές να έχουν την δυνατότητα της οργανοχρησίας μέσα σε ένα μουσικό πλαίσιο πρόσφορο να δημιουργήσει γέφυρες επικοινωνίας ανάμεσα σε άτομα με διαφορετική μουσική διαδρομή. Το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει έργα του Χατζιδάκι αλλά και του Sting, των Blackfield, του Chick Corea, κα.
Το Σύνολο Κέλτικης Μουσικής διανύει το δεύτερο χρόνο από τη δημιουργία του. Μέσα από την εκτέλεση επιλεγμένων μουσικών κομματιών το σύνολο στοχεύει να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με τη μουσική κουλτούρα, την ιστορία και τον πολιτισμό των Κελτών κυρίως της Ιρλανδίας και της Σκωτίας. Υπεύθυνος καθηγητής: Κωνσταντίνος Νικολόπουλος.
Μια τόσο ενδιαφέρουσα συναυλία είναι συνάμα και απαιτητική όσον αφορά στην πραγματοποίησή της, γι’ αυτό και το Μουσικό Σχολείο Βόλου συνεργάστηκε με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου και χάρη στην πολύτιμη βοήθεια του οποίου κατέστη δυνατή μια τέτοια φιλόδοξη παραγωγή.
Κουπόνια εισόδου αξίας 5€ για τη συναυλία διατίθενται αποκλειστικά στο χώρο του Μουσικού Σχολείου Βόλου από τον Σύλλογο Γονέων.