Όσα συνέβησαν στα εγκαίνια της ΕΛΕΠΑΠ στο Βόλο μέσα από 80 “κλικ”

Εγκαινιάστηκαν  και επίσημα σήμερα  Σάββατο, στις 10:30 το πρωί, οι νέες εγκαταστάσεις του παραρτήματος της ΕΛΕΠΑΠ στο Βόλο, στην οδό Φερών 67 (Old City). Η μετακόμιση στις εγκαταστάσεις αυτές από την πρώην Παιδόπολη Αγριάς, όπου λειτουργούσε η ΕΛΕΠΑΠ από την ίδρυσή της στην πόλη το 1998, έγινε τον Φεβρουάριο του 2020, ωστόσο λόγω των συνθηκών της πανδημίας τα επίσημα εγκαίνια είχαν αναβληθεί.

Τα σημερινά  εγκαίνια ηταν διπλά, καθώς εκτός των εγκαταστάσεων εγκαινιάστηκε και ένα  νέο καινοτόμο πρόγραμμα στην ΕΛΕΠΑΠ Βόλου, αυτό της Πρώιμης Παρέμβασης Βρεφών.

                     

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του παραρτήματος Βόλο, Χάρης Σιούρας, η ΕΛΕΠΑΠ προσέφερε τις υπηρεσίες της όλα αυτά τα χρόνια σε εκατοντάδες παιδιά, τόσο της Μαγνησίας, όσο και της κεντρικής Ελλάδας γενικότερα, καθώς είναι το μοναδικό παράρτημα στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας, αλλά και της Κεντρικής Ελλάδος.

Οι νέες εγκαταστάσεις διαθέτουν πολύ περισσότερο χώρο και νέο εξοπλισμό, με αποτέλεσμα την αναβάθμιση των υπηρεσιών της και το άνοιγμα νέων προγραμμάτων, όπως το Πρόγραμμα της Πρώιμης Παρέμβασης.

Η ΕΛΕΠΑΠ θα τιμηθεί το Νοέμβριο από την ΕΕ για την δράση της στην Οικονομική) Υιοθέτηση παιδιών.

«Η προσπάθεια της ΕΛΕΠΑΠ δεν είναι εύκολη. Χρειάζεται συνεχής αγώνας από το προσωπικό, αλλά απαιτείται και οικονομική ενίσχυση του παραρτήματος. Όλα αυτά τα χρόνια, τόσο η τοπική κοινωνία του Βόλου, αλλά και διάφοροι άλλοι φίλοι και γνωστοί, μας έχουν βοηθήσει σημαντικά, έτσι ώστε να μπορούμε να αντεπεξερχόμαστε στο έργο μας», επισήμανε ο κ. Σιούρας, προσθέτοντας πως, παρά τις μεγάλες δυσκολίες των δύο τελευταίων χρόνων, η λειτουργία της ΕΛΕΠΑΠ συνεχίστηκε ομαλά, τα διαστήματα που αυτό επιτρεπόταν.

Στο πλαίσιο της οικονομικής υποβοήθησης του έργου της Εταιρείας ωστόσο, υπάρχουν σε εξέλιξη διάφορα προγράμματα, με σημαντικότερο αυτό της Οικονομικής Υιοθεσίας, ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλους τους συμπολίτες, φυσικά και νομικά πρόσωπα, φίλους, γνωστούς, εταιρείες, επιχειρήσεις, που με ένα απλό «κλικ» μπορούν να γίνουν οικονομικοί υιοθέτες ενός από τα «γενναία» παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ, βοηθώντας την έτσι σημαντικά.

Η πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ, παιδονευρολόγος, Δρ.Ελένη Σκουτέλη, αναφερόμενη στο Τμήμα Πρώιμης Παρέμβασης Βρεφών που θα αρχίσει να λειτουργεί και στο Βόλο, είπε πως στην Αθήνα λειτουργεί από το 2011 και αφορά σε βρέφη που από πολύ νωρίς έχουν ενδείξεις νευροαναπτυξιακών προβλημάτων και ιδίως αυτά που ανήκουν στις ομάδες πολύ υψηλού κινδύνου και αμέσως μετά τη γέννησή τους περνούν αρκετό χρόνο στις ΜΕΘ των Νοσοκομείων και Μαιευτηρίων.