Βόλος: Απατεώνισσα “έγδυσε” ηλικιωμένο – Υποσχόταν να κάνει καλά την εγγονή του… με ευχές

Businessman putting money in pocket

Θύμα απάτης έπεσε 80χρονος Βολιώτης που στο πρόσωπο μιας 50χρονης είδε την θεραπεία της εγγονής του που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.
Όλα ξεκίνησαν στο νοσοκομείο της Λαμίας τον Οκτώβριο του 2018 όπου μια 50χρονη γυναίκα του είπε πως έχει γνωστό έναν ιερωμένο στα Τρίκαλα που διαβάζει ευχές και θεραπεύει μέσω ενός φιλικού του προσώπου το οποίο έπεσε και αυτό θύμα απάτης της 50χρονης. Ο ηλικιωμένος Βολιώτης, θέλοντας να θεραπεύσει την 22χρονη εγγονή του που έχει προβλήματα υγείας, έκανε ό,τι ζητούσε η γυναίκα που του υποσχέθηκε την ίαση της 22χρονης. Συγκεκριμένα, η γυναίκα σε κάθε επικοινωνία με το ηλικιωμένο θύμα ζητούσε 120 ευρώ για κάθε ευχή του γνωστού της ιερωμένου. Η απάτη, όπως αποδείχθηκε κράτησε μέχρι τον Ιούνιο του 2019, με χρηματική λεία 1000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 3000 ευρώ καθώς του ζητούσε και κοσμήματα τα οποία θα τα έδινε στον ιερωμένο για να τα «διαβάσει». Μάλιστα, στην αρχή προσπαθούσε να κερδίσει χρόνο λέγοντας ότι θα τα στείλει πίσω με το ταχυδρομείο ενώ στη συνέχεια ρώτησε πόσο κοστίζουν για να τα αγοράσει προκειμένου να κερδίσει χρόνο. Ο ηλικιωμένος της έστειλε τέσσερα χρυσά δαχτυλίδια, ένα βαφτιστικό σταυρό, μια χρυσή αλυσίδα και άλλα.
Η 50χρονη δράστρια δεν εμφανίστηκε χθες ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου και καταδικάστηκε ερήμην σε δύο χρόνια με τριετή αναστολή.