Κ. Μαραβέγιας: Η κυβέρνηση χτίζει μια Ελλάδα ασφάλειας και ευημερίας

Με κριτική στάση απέναντι στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εκμεταλλευτεί ως αντιπολιτευτικό εργαλείο τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα στάθηκε ο βουλευτής ΝΔ Μαγνησίας, κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, στην ομιλία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού.

Ο κ. Μαραβέγιας ανέφερε πως η μελέτη δεν κατέληξε σε νέα συμπεράσματα αλλά σε διαχρονικές διαπιστώσεις κατά τις οποίες οι ΜΕΘ χρήζουν ενίσχυσης στα περιφερειακά νοσοκομεία. «Όταν αυτά συνέβαιναν σε εποχές κανονικότητας, είναι δυνατόν να πιστεύουμε ότι δεν θα ίσχυαν στον καιρό της πανδημίας, παρά την τιτάνια προσπάθεια που έγινε» διερωτήθηκε ο κ. Μαραβέγιας ενώ στη συνέχεια σημείωσε πως «ακόμα και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ στελέχη που θέλουν να προστατεύσουν τη σοβαρότητα τους, απορρίπτουν την λαϊκίστικη αντιπολίτευση τύπου «ότι να΄ναι» του κ. Τσίπρα.

«Απέναντι σ’αυτό το μέτωπο αρνητών της ευθύνης, η κυβέρνηση χτίζει σταθερά μια νέα Ελλάδα, προχωρώντας το 2022 σε: νέες μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, ενίσχυση του Κοινωνικού Κράτους και θωράκιση της Εθνικής Άμυνας» επισήμανε ο βουλευτής στη δήλωσή του για τον προϋπολογισμό και υπογράμμισε ότι ο προϋπολογισμός του 2022, όχι μόνο δεν περιλαμβάνει κανένα νέο φόρο, αλλά αντιθέτως φέρνει πρόσθετες φοροελαφρύνσεις.

Επίσης, έδωσε έμφαση στην εκτίμηση της Deutsche Bank για ανάπτυξη 8,7% στην Ελλάδα, που φέρνει τη χώρα μας δεύτερη στην Ευρώπη χαρακτηρίζοντάς το ως δείγμα σοβαρότητας του οικονομικού επιτελείου ενώ αναφέρθηκε και στη μείωση της ανεργίας στο 13% κατά το 3ο τρίμηνο του 2021, τονίζοντας ότι η ελληνική οικονομία ανακάμπτει πιο γρήγορα από ότι αναμενόταν, οδηγώντας το 2022 σε ρυθμό ανάπτυξης 4,5%.