Βόλος: Δραματική έκκληση από πολύτεκνη μητέρα που διεκδικεί την επιμέλεια των παιδιών της 

Δεν έχουν τέλος οι περιπέτειες μιας μητέρας από τον Βόλο, η οποία παλεύει εδώ και οκτώ χρόνια να πάρει την επιμέλεια των τεσσάρων παιδιών της. Η ίδια δημοσιοποίησε τη δραματική ιστορία της με ανάρτηση που έκανε στην διαδικτυακή ομάδα “Μαμάδες της Μαγνησίας”. Όπως αναφέρει, όλα ξεκίνησαν το 2014 στην Πάτμο όπου ζούσε με τον πρώην σύζυγό της και ενώ εγκυμονούσε το 4ο παιδί τους. Στον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης χωρίζουν με τον σύζυγό της και μετά από λίγους μήνες φέρνει στον κόσμο ένα υγιέστατο μωρό. Ωστόσο, η πίεση της περιόδου που προηγήθηκε σε συνδυασμό με το γεγονός ότι, λόγω της εγκυμοσύνης, αναγκάστηκε να διακόψει τη φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε για χρόνια ψυχική νόσο, διατάξαν την εύθραυστη ψυχική της υγεία. Χρειάστηκε να νοσηλευτεί και η κοινωνική υπηρεσία αναζήτησε τον πατέρα των παιδιών, όπως και άλλους συγγενείς, προκειμένου να αναλάβει την επιμέλειά τους, έως ότου βγει η ίδια από την κλινική. Δεν υπήρξε ανταπόκριση από κανέναν και τα παιδιά δόθηκαν σε δομή με εισαγγελική εντολή.

Όταν ολοκληρώθηκε η νοσηλεία της στο ψυχιατρείο της Λέρου, η πολύτεκνη μητέρα επέστρεψε στον Βόλο και από τότε δίνει αλλεπάλληλες δικαστικές μάχες για να πάρει πίσω τα παιδιά της.

Όπως αναφέρει η ίδια, “στο πρώτο δικαστήριο ο πρόεδρος ζήτησε πραγματογνωμοσύνη από ψυχίατρο της Κω, κάτοικος Βόλου εγώ, επαναλαμβάνω, πήγα στην Κω για την εξέταση. Η διάρκεια της εξέτασης μου από τον γιατρό κράτησε περίπου δεκαπέντε λεπτά εκ των οποίων τα δέκα λεπτά ήταν ένα ερωτηματολόγιο που μου έδωσε να απαντήσω, χωρίς να είναι αυτός παρών, επί της ουσίας, μιλήσαμε συνολικά για πέντε λεπτά περίπου”. Η γνωμάτευση του γιατρού ήταν ότι δεν είναι σε θέση να παίρνει σημαντικές αποφάσεις, ούτε για τα παιδιά της ούτε για τον ίδιο της τον εαυτό.

Σημειώνεται ότι πριν 2 χρόνια, η γυναίκα κατάφερε να πάρει πίσω τη μεγάλη κόρη της, με απόφαση του δικαστηρίου, και συνεχίζει τον αγώνα της μέχρι να σφίξει στην αγκαλιά της και τα άλλα 3 παιδιά της, τα οποία φιλοξενούνται σε δομή στο Αίγιο. Η ίδια νιώθει πλέον δυνατή και υγιής για να μεγαλώνει μόνη τα παιδιά της και απευθύνει έκκληση σε όποιον μπορεί να τη βοηθήσει.

“Πρέπει να πάρω τα παιδάκια μου από εκεί μέσα! Δόξα το θεό, είμαι καλά, πατάω γερά στα πόδια μου, μπορεί να μην έχω χρήματα πολλά για να τους παρέχω άνετη ζωή, αλλά έχω την αγάπη μου και μια ζεστή αγκαλιά που τα περιμένει οκτώ χρόνια τώρα”, τονίζει στην ανάρτησή της η πολύτεκνη μητέρα.