Παρουσιάζεται σήμερα το ανθολόγιο ποιημάτων με την υπογραφή μαθητών του 1ου ΓΕΛ Βόλου

Παρουσίαση του ανθολογίου ποιημάτων με τίτλο “Καταφυγές” που έγραψαν οι μαθητές, διοργανώνει η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου σήμερα Παρασκευή, στις 7 το απόγευμα στο Κινηματοθέατρο Αχίλλειο, με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων ενδοσχολικού λογοτεχνικού διαγωνισμού.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου ΓΕΛ ΒΟΛΟΥ καλούν μαθητές, γονείς και συμπολίτες στην εκδήλωση, την οποία θα χαιρετίσουν η Διευθύντρια του 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου Λοντρίδου Παρασκευή , εκπρόσωπος της «ΦΛΟΓΑΣ» και επίσημοι προσκεκλημένοι.

Για το Ανθολόγιο ποιημάτων θα μιλήσουν: Η κ. Κανδήλα Ιουλία, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, η κ. Παπαρούση Μαρία, Καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και Διδακτικής της Λογοτεχνίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και οι υπεύθυνοι φιλόλογοι του ενδοσχολικού διαγωνισμού :Βουλγαρίδης Γεώργιος , Μωραΐτη Σταματία

Σημειώνεται ότι ποιήματα από το ανθολόγιο των μαθητών θα απαγγείλει η φιλόλογος Αποστολίδου Αναστασία. Γνωστά μελοποιημένα ποιήματα θα ερμηνεύσει η χορωδία του σχολείου.

Τη μουσική επιμέλεια έχει ο Κατσικλής Δημήτριος, φιλόλογος, μουσικοδιδάσκαλος ενώ την επιμέλεια εξωφύλλου του ανθολογίου είχε η εικαστικός Χριστίνα Στεφοπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι το ανθολόγιο με τίτλο « Καταφυγές» περιλαμβάνει ένα μικρό μόνο δείγμα ποιημάτων μαθητών του 1ου ΓΕΛ ΒΟΛΟΥ που για μια δεκαετία στήριξαν τον διαγωνισμό και τον κατέστησαν σταθερή αξία στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του σχολείου. Η έκδοσή του στηρίζει φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Λόγω των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών – θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα : Είσοδος ενηλίκων με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης – ανηλίκων με αρνητικό self-test.