Βούρκος

Του Πάνου Σκοτινιώτη

Τον Γ. Παπανδρέου τον έχει χαρακτηρίσει «προδότη», «πολιτικό απατεώνα» και «χασικλή». Τον Αλ. Τσίπρα «τον έχει σιχαθεί», αφού είναι «κοπρίτης» και «πολιτικός απατεώνας» – και αυτός. Σήμερα ήταν η σειρά του Ευ. Βενιζέλου, τον οποίο αποκάλεσε «βόδι» και «γουρούνι» -ναι, όπως το διαβάζετε-, γιατί δημιούργησε, λέει, την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων!

Εύγε, λοιπόν, στην κ. Μενδώνη, που επί τόσο καιρό δεν έχει πει λέξη για τον συνεχή διασυρμό μιας υπηρεσίας της οποίας προΐσταται και της τοπικής διευθύντριας αυτής της υπηρεσίας – συμφωνεί, τελικά, ή διαφωνεί με όσα της καταλογίζει;

Εύγε όμως και στον κ. Πλεύρη. Πόσο θα αφήσει να πλανώνται οι βαρύτατες σκιές πάνω από τον διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου, τον οποίο έχει διορίσει το υπουργείο του; Αν συμφωνεί με όσα ο ίδιος άνθρωπος τού προσάπτει, πρέπει να αποπέμψει αμέσως τον διοικητή. Αν διαφωνεί, πρέπει να μεταχειριστεί αναλόγως τον συκοφάντη.

Εν τέλει, αξίζει ένα μεγάλο εύγε συνολικά στη ΝΔ, που τρέχει κυριολεκτικά πίσω απ’ αυτόν τον άνθρωπο και καταπίνει τα πάντα. Και την ίδια ώρα παραδίδει μαθήματα πολιτικού πολιτισμού.