Με σημαια Μάλτας το Zaliv III του εφοπλιστή Λασκαρίδη στη Σκιάθο

Tο Zaliv III του Θανάση Λασκαρίδη έκανε το “ποδαρικό” των yachting στην Σκιάθο αφού έδεσε από τη  Μεγάλη Δευτέρα στο Παλιό Λιμάνι.

Το σκάφος, με το οποίο ταξιδεύει, είναι το Zaliv III. Είναι σημαίας Μάλτας και ναυπηγήθηκε το 2011 από το ιταλικό ναυπηγείο Mondomarine.

Διαθέτει όλες τις ανέσεις που απαιτούνται για πολυτελή κρουαζιέρα, από μπαρ, τζακούζι, μέχρι και γυμναστήριο.

Επίσης, έχει αρκετό χώρο για έως δώδεκα επισκέπτες σε έξι καμπίνες.

Η χωρητικότητα του γιοτ είναι 80 t DWT και το τρέχον βύθισμά του αναφέρεται ότι είναι 2.8 μέτρα. Το ολικό μήκος του (LOA) είναι 49.36 μέτρα και το πλάτος του είναι 9 μέτρα.

Το Zaliv III είναι στη λίστα του Marine Marketing, με τεράστια ζητούμενη τιμή 25,7 εκατομμύρια δολάρια (22,9 εκατομμύρια ευρώ).

Το σκάφος έχει πλήρωμα επτά Ελληνες και τέσσερις Φιλιππινέζους.

Ο Ελληνας εφοπλιστής λατρεύει να περνά τις διακοπές του με αυτό το σκάφος, αν και έχει στην κατοχή του ένα τεράστιο πλοίο το οποίο χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο ως ερευνητικό για καθαρισμούς παραλιών.

Ο Θανάσης Λασκαρίδης ίδρυσε το Φιλανθρωπικό Ιδρυμα Αθανάσιος Χ. Λασκαρίδης πριν από λίγα χρόνια και η σύζυγός του, Εύη Λάζου, είναι η πρόεδρος. Ο οργανισμός χειρίζεται μια ποικιλία προγραμμάτων που στοχεύουν στην προστασία της θάλασσας εντός και γύρω από την Ελλάδα.