Βόλος: Τον έμπλεξε ο πατέρας του σε κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας

Για υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης συνελήφθη προχθές ένας 31χρονος στο Βόλο και χθες η αστυνομία τον συμπεριέλαβε στις συλλήψεις και για το κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας στη Θεσσαλία.

Η υδροπονική καλλιέργεια εντοπίστηκε από τύχη και ο 31χρονος μπλέχτηκε σε κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας από … ατυχία.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι έρευνες της αστυνομίας επεκτάθηκαν σε όλη τη Θεσσαλία και στον Βόλο εντοπίστηκε ένας 56χρονος διαμεσολαβητής ανάμεσα σε αγοραστές και αρχαιοκάπηλους.

Η αστυνομία έκανε έλεγχο στο σπίτι του 56χρονου αλλά είχε πληροφορίες ότι κατά καιρούς μένει και στο σπίτι του γιού του.

Όταν έγινε η «έφοδος» στο σπίτι του γιου ανακαλύφθηκε ένα ολόκληρο σύστημα υδροπονικής καλλιέργειας. Ο ίδιος είχε αρχίσει να το ξηλώνει την ώρα που ενημερώθηκε ότι η αστυνομία αναζητά τον πατέρα του, αλλά τον πρόλαβαν οι αστυνομικοί.

Όπως είπε, αγόρασε το σύστημα από το ίντερνετ και το συνέδεσε σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης. Δήλωσε πως είναι 12 χρόνια χρήστης και ήθελε να παράγει ο ίδιος το προϊόν.

Ο 56χρονος πατέρας του, τον οποίο παρακολουθούσε η αστυνομία, θα δικαστεί στα Τρίκαλα όπου εκεί αποκαλύφθηκε και η υπόθεση της αρχαιοκαπηλίας.

Ο 31χρονος, που δηλώνει επιχειρηματίας θα απολογηθεί σήμερα στον ανακριτή και η δικογραφία εις βάρος του αφορά την καλλιέργεια του χασίς, κατοχή και διακίνηση.