Σε απόγνωση τα μέλη της Φιλοζωϊκής Ομάδας Βόλου – Έκκληση να βρεθεί χώρος για τα αδέσποτα

Συνεχίζει να αναζητά νέο χώρο για τη φροντίδα και περίθαλψη των αδέσποτων ζώων, η Φιλοζωϊκή Ομάδα Βόλου, καθώς το οικόπεδο στο οποίο φιλοξενεί μόνιμα 40-45 ζώα πουλήθηκε και πρέπει να το εγκαταλείψει. Τα μέλη της Φιλοζωϊκής είναι σε απόγνωση και προειδοποιούν ότι τα αδέσποτα κινδυνεύουν να βρεθούν στους δρόμους, αφού λόγω της γενικότερης οικονομικής δυσπραγίας δεν υπάρχει πλέον ενδιαφέρον για «υιοθεσίες» ζώων.

«Ο μόνος που μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα είναι ο Δήμος Βόλου, αλλά δεν κάνει τίποτα», αναφέρουν μέλη της Φιλοζωϊκής Ομάδας, που είχαν εμπλακεί σε δικαστική διαμάχη με τη δημοτική αρχή όταν η τελευταία τους «πέταξε» έξω από το Πεδίον του Άρεως, με το επιχείρημα της καταπάτησης δημόσιου χώρου.

Την ίδια ώρα, οι φιλόζωοι καταγγέλλουν ότι η κατάσταση στο δημοτικό καταφύγιο αδεσπότων, στις Γλαφυρές, είναι τραγική, παρ’ ότι ο Δήμος λαμβάνει επιδοτήσεις για τα αδέσποτα. Όπως λένε, «πριν από κάποια χρόνια ήταν φυλακή για τα ζώα και καταγράφηκαν φαινόμενα υποσιτισμού, τώρα απλά τα δίνουν τροφή για να μη πεθάνουν. Επίσης, το πρόγραμμα των στειρώσεων υπολειτουργεί.

Σύμφωνα με τη Φιλοζωϊκή Ομάδα, το ενδιαφέρον του Δήμου Βόλου για τα αδέσποτα είναι υποκριτικό, αφού ακόμη και στην περίοδο της καραντίνας είχε ανακοινώσει ότι θα έδινε τσουβάλια τροφής για να επιβιώσουν τα ζώα στους άδειους δρόμους, αλλά δεν έδωσε τίποτα.

«Το πρόβλημα είναι μεγάλο και πρέπει να βρεθεί λύση άμεσα. Η Φιλοζωική δεν ζητάει να χαριστεί οικόπεδο, αλλά να ενοικιαστεί. Δυο στρέμματα είναι αρκετά. Από τη στιγμή που ο Δήμος δεν βοηθάει στην εξεύρεση λύσης, παρότι θα μπορούσε, πρέπει όλοι μας να βοηθήσουμε γιατί τα ζωάκια δεν φταίνε σε τίποτα», είναι το μήνυμα που στέλνουν μέσα από τα gegonota.news τα μέλη της Ομάδας και ευχαριστούν την πλειοψηφία των πολιτών για τη στήριξη και τη συμπαράσταση στο έργο τους.