Δικαίωση του εκδότη Αρ. Καρεκλίδη και αποζημίωση για ηθική βλάβη από τον Αχ. Μπέο 

Κενού περιεχομένου αποδείχθηκαν οι καταγγελίες του δημάρχου Βόλου Αχ. Μπέου σε βάρος της εφημερίδας «Μαγνησία» ότι λάμβανε παράνομα δημοσιεύσεις από τον Δήμο Βόλου, επί θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου με απόφασή του έκανε εν μέρει δεκτή την αγωγή που κατέθεσε ο εκδότης της «Μαγνησίας» Αρχιμήδης Καρεκλίδης κατά της ΔΕΥΑΜΒ και του Δήμου Βόλου για ανακοίνωση που είχε εκδώσει το γραφείο Τύπου Δήμου Βόλου, επιδικάζοντας στον εκδότη το ποσό των 3.000 ευρώ ως ικανοποίηση της ηθικής βλάβης που υπέστη από την προσβολή της προσωπικότητάς του.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Δήμος Βόλου όσο η ΔΕΥΑΜΒ είχαν καταθέσει αγωγές, ζητώντας τη επιστροφή χρηματικών ποσών τα οποία, όπως ισχυρίζονταν οι δύο φορείς, δόθηκαν παρανόμως στην εφημερίδα «Μαγνησία». Όμως και οι δυο αγωγές είχαν απορριφθεί με δικαστικές αποφάσεις.

Αντίθετα, η αγωγή της εφημερίδας έγινε εν μέρει δεκτή, καθώς με την παρούσα απόφαση του Πρωτοδικείου Βόλου αναγνωρίζεται η ηθική βλάβη που προκάλεσαν στον εκδότη της εφημερίδας οι αστήρικτες καταγγελίες της δημοτικής αρχής Μπέου και υποχρεώνεται ο Δήμου Βόλου να καταβάλλει χρηματική αποζημίωση στον εκδότη.

Η ηθική αποζημίωση, βέβαια, θα ήταν μια δημόσια συγγνώμη, όπως ο ίδιος ο Αχ. Μπέος είχε δεσμευτεί ότι θα πράξει εάν αποδεικνύονταν ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί του. Ευκαιρία να αποδείξει ότι τιμά τον λόγο του…