Νίκη Βόλου: Λευκή ισοπαλία κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης (ανάλυση αγώνα)

Η Νίκη Βόλου υποδέχθηκε τον Απόλλωνα Σμύρνης σε ένα ακόμα φιλικό προετοιμασίας πριν την έναρξη της Superleague 2.

Οι ομάδες είχαν από ένα καλό ημίχρονο όμως καμία δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Ο Απόλλων ήταν ανώτερος στα πρώτα 45 λεπτά όμως η Νίκη Βόλου στο δεύτερο ημίχρονο εμφανίστηκε πολύ διαφορετική και αρκετά ανεβασμένη, όμως και οι δύο τους στην τελική προσπάθεια δεν τα πήγαν καλά και έτσι έμεινε αυτό το 0-0.

Το παιχνίδι καθ’ όλη τη διάρκεια του δεν μας έδωσε κάποιο ιδιαίτερο θέαμα με τις κλασικές ευκαιρίες να είναι ελάχιστες μπροστά από τις δύο εστίες.

Ο Απόλλων μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και έλεγξε το παιχνίδι δημιουργώντας την πρώτη καλή ευκαιρία στο 20ο λεπτό.

Ο Χαλίμι εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στο τείχος, με την μπάλα από τις κόντρες να φτάνει μπροστά στο Σιγκνίεβιτς, ο οποίος σούταρε από κοντά με τον Μπάγιτς να σώζει την εστία του.

Αντίστοιχα στο 32ο λεπτό του αγώνα και πάλι η ομάδα του Απόλλωνα απειλήσει και αυτή τη φορά έφτασε κοντά στο γκολ. Μετά από βαθιά μπαλιά ο Σιγκνίεβιτς έπιασε με τη μία το σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Μπάγιτς.

Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη ευκαιρία του ημιχρόνου, το οποίο γενικά ήταν πολύ μέτριο από πλευράς θεάματος και έτσι έμεινε εύκολα το 0-0. Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό στο παιχνίδι άλλαξε τελείως με την Νίκη Βόλου να μπαίνει αυτή καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να περιορίζει τον Απόλλωνα σε παθητικό ρόλο.

Στο 56ο λεπτό είναι έφτασε πολύ κοντά στο γκολ όταν ο Κάσσος έκανε τη σέντρα στην περιοχή με τον Μιλούνοβιτς να πιάνει την κεφαλιά και τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα να πέφτει στην δεξιά του γωνία και να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ. Η Νίκη συνέχισε να πιέζει και στο 68′ το αγώνα ο σερφά έδωσε την μπάλα στον Μορέιρα όμως εκείνος από πολύ καλή θέση δεν κατάφερε να νικήσει τον αντίπαλο πορτιέρο.

Τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έχασαν ακόμη μία σπουδαία ευκαιρία στον αγώνα με τον Σιαφά από πολύ κοντά να μην καταφέρνει να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα μετά από σέντρα του Δημητρίου.

Η αστοχία αυτή θα μπορούσε να στοιχίσει τον αγώνα στη Νίκη Βόλου όταν στο 77′ ο Σιγκνίεβιτς βγήκε στην κόντρα και μετά από βαθιά μπαλιά βγήκε απέναντι από τον Μπάγιτς, θέλησε να δώσει την μπάλα δίπλα στον Χαλίμι όμως ο Σέρβος τερματοφύλακας πρόλαβε και μπλόκαρε την μπάλα και έτσι εσωσε την εστία της Νίκης.

Στα εναπομείναντα λεπτά ο αγώνας έχασε τον ρυθμό και παρόλο που η Νίκη Βόλου πίεσε δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάτι άλλο για να ανοίξει το σκόρ και αγώνας τελείωσε με αυτό το φτωχό 0-0. Οι συνθέσεις των ομάδων: Νίκη Βόλου: Μπάγιτς, Κάσσος, Δημητρίου, Γρομητσάρης Δεληζήσης, Κυριακίδης, Παναγιωτίδης (79’ Γαβριηλίδης), Τσουκαλάς, Μιλούνοβιτς (66’ Τοπαλίδης), Μορέιρα (87’ Ανδρέου), Σιαφά (79’ Τζιώρας) Απόλλων Σμύρνης (Γιάννης Τάτσης): Σόρτσαν, Λούι (53′ Ερέρα, 83 λ.τρ. Ράιτ), Κοροβέσης (53′ Οντόνε), Τσελεπίδης, Τσαμούρης (75′ Μωραΐτης), Ντομίνγκες, Φατιόν, Λούσινγκερ (53′ Χαλίμι), Παπαγεωργίου, Εσπάνια, Σιγκνίεβιτς.

Τιμή στον Μοναμβασιώτη 

Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου πριν την έναρξη του αγώνα τίμησε τον Παναγιώτη Μονεμβασιώτη (ισχυρό άντρα του Απόλλωνα Σμύρνης) και τον Αντώνη Μανίκα (επικεφαλής τμήματος scouting του Απόλλωνα Σμύρνης) για την προσφορά τους στο ποδόσφαιρο.


Τις βραβεύσεις έκαναν οι Βασίλης Βενέτης (αντιπρόεδρος Νίκης Βόλου) και Αποστόλης Κουφογεώργος (γενικός αρχηγός Νίκης Βόλου) αντίστοιχα.

Στάθης Θάνος