«Πίσω από τον Βαξεβάνη κρύβεται ο Τσίπρας»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, πέταξε από πάνω του οποιαδήποτε ευθύνη για το σκάνδαλο των υποκλοπών, στη συνέντευξη που έδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο κ. Μητσοτάκης απαξίωσε τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento, κάνοντας λόγο για δημοσίευμα χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο, και χωρίς καμία σύνδεση με τον ίδιο.

Παράλληλα εξαπέλυσε κατηγορίες εναντίον του εκδότη Κώστα Βαξεβάνη, τον οποίο χαρακτήρισε ως συκοφάντη. Μάλιστα, τόνισε ότι εάν δεν προσκομιστούν στοιχεία, ο κ. Βαξεβάνης δεν θα είναι απλώς συκοφάντης, αλλά και εθνικά επικίνδυνος. Ισχυρίστηκε πως πίσω από τον Βαξεβάνη, κρύβεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τον καθοδηγεί. «Δικιά του είναι η στρατηγική», υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

Υπόθεση Πάτση
Για αστοχία στην επιλογή του πρώην βουλευτή, στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ., μίλησε ο κ. Μητσοτάκης, αποφεύγοντας πάντως να πει οτιδήποτε για το πώς επέτρεπε να απολαμβάνει της βουλευτικής ιδιότητας ο κ. Πάτσης, ο οποίος διαχειριζόταν fund που εξαγοράζει δάνεια πολιτών από τις τράπεζες και στη συνέχεια επιχειρεί να τα εισπράξει με πλειστηριασμούς και με άλλους τρόπους.

Όσο για τα ζητήματα του «πόθεν έσχες», παρέπεμψε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ενώ μίλησε πάλι για «θεσμικές πρωτοβουλίες» σχετικά με την «αναμόρφωση του συστήματος ελέγχου των περιουσιακών στοιχείων όσων είναι υπόχρεοι να υποβάλλουν δηλώσεις “πόθεν έσχες”».

Ακρίβεια και πληθωρισμός
Όσο για τη συνεχή άνοδο του πληθωρισμού, ο πρωθυπουργός απέρριψε τον όρο «ακρίβεια Μητσοτάκη» και επιχειρώντας για ακόμα μια φορά, να ρίξει όλες τις ευθύνες σε εξωγενείς παράγοντες, μίλησε για «ακρίβεια Πούτιν», σχετίζοντας αποκλειστικά τις ανατιμήσεις με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Αν και το «καλάθι του νοικοκυριού» αποτελεί ένα επικοινωνιακό κυβερνητικό πυροτέχνημα, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως είναι μια πρωτοβουλία που «φαίνεται να αποδίδει».

Για άλλη μια φορά, απέρριψε τη μείωση του ΦΠΑ ως εναλλακτική λύση, υποστηρίζοντας πως κανείς δεν εγγυάται πως η μείωση του φόρου θα περάσει στον τελικό καταναλωτή.