Mayday, mayday… μπήκαν στην πόλη οι οχτροί

“Επείγουσα συνάντηση Ζ. Μακρή με Γ. Πλακιωτάκη για το λιμάνι του Βόλου” τιτλοφορείται δελτίο τύπου της υφυπουργού και με το που διαβάζει τον τίτλο κανείς αναρωτιέται τι συνέβη.

Εφτασαν οι Τούρκοι στο “Κορδόνι”, έγινε απόβαση βατραχανθρώπων στα ψαράδικα; Βρέθηκε πολεμικό υλικό στην ψαραγορά; Σπάει η καρδιά από την ανησυχία . Όταν δύο σημαντικά και σοβαρά πολιτικά πρόσωπα πραγματοποιούν επείγουσα συνάντηση για ένα λιμάνι της Μεσογείου … μέρες κρίσιμες και “ύποπτες”, τι να σκεφτεί ο ανθρώπινος νους . Στο κακό πάει το μυαλό.

Πριν όμως προχωρήσει κάποιος για να  διαβάσει το αντικείμενο της επείγουσας αυτής συνάντησης βλέπει την επισυναπτόμενη φωτογραφία και πηγαίνει η καρδιά στη θέση της . Απεικονίζονται δύο ανθρωποι χαλαροί, χαμογελαστοί, με τα φίλτρα τους,  να ποζάρουν ανέμελα. Εννοείται ότι πρόκειται για τα δύο πολιτικά προαναφερόμενα πρόσωπα και αμέσως- από την φωτοφραφία και μόνο- γίνεται αντιληπτό ότι τίποτα επείγον και σοβαρό για να σημάνει συναγερμός και να βρεθεί ο κόσμος στα “κόκκινα” δεν συνέβη. Το επείγον κατά την Ζέτα Μακρή αφορά  την επαναχάραξη της χερσαίας ζώνης του Λιμένος Βόλου,  με αφορμή επιστολή του Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος  ανησυχεί και αγωνιά για τα τέλη από τα τραπεζοκαθίσματα της παραλίας…