Η “Κιβωτός “, οι συνέταιροι και το “ιερό δισκοπότηρο” των αποκαλύψεων

Της Κατερίνας Τασσοπούλου

Γοητευτήκαμε όλοι απ’ αυτόν τον ευγενικό άνθρωπο. Μας συνεπήρε η άψογη, σύγχρονη και κομψή παρουσία του, η άποψη που είχε και εφάρμοζε για την κοινωνική συμπερίληψη, με αιχμή τα παιδιά, και η εκκλησία που πρώτη έσπευσε να τον “αφορίσει” ηταν η πρώτη που τον προσέγγιζε γιατί και η δόξα και το χρήμα , ελκύουν και “αγίους”.

Τελικά, όλα ηταν ερμηνεία, ηταν ρόλος; Στον κόσμο του Αντώνιου δεν υπήρχαν τέρατα που έβγαιναν από το ντουλάπι αλλά μόνο παιδιά και πολλοί “άγιοι” της Ιεράς Συνόδου θέλησαν να γίνουν… ανεπιτυχώς ινφλουένσερ σαν τον “άγγελο” της Κιβωτού.

Δεν αντέγραψαν βέβαια μόνο το φιλανθρωπικό του πνεύμα , αλλά και το οικονομικό. Δημιούργησαν αντίστοιχους οργανισμούς που εμπορεύονται στην κυριολεξία  πολιτισμό και ιδρύματα.

Ο Αντώνιος σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας “μετρούσε” παιδικά κεφάλια για να λαμβάνει επιχορηγήσεις. Όσο περισσότερα τα κεφάλια και τα τετραγωνικά φιλοξενίας, τόσο μεγαλύτερα τα ποσά. Παιδικά κεφάλια που φιλοξενούνταν στο Ιδρυμα, από γονείς που τα “παρκάρισαν” και ξέχασαν την ύπαρξή τους. Γονείς, που είδαν την εισαγγελική εντολή αφαίρεσης της επιμέλειας ως “δώρο θεού”, σήμερα εμφανίζονται ανησυχούντες μπροστά και πίσω από τις κάμερες για τη ζωή των τέκνων τους.

Επιτρέψτε μου, αλλά επειδή το μυαλό, ανθρώπινα διολισθαίνει στην καχυποψία, διόλου περίεργο δεν θα φανεί εάν ορισμένοι γονείς που σήμερα βγαίνουν με κουκούλες , αξιώσουν χωρίς κουκούλα αποζημιώσεις.

Με εγκατάλειψη, βια, ξύλο και απειλές μεγάλωσαν στα σπίτια τους τα παιδιά, και σύμφωνα με τις καταγγελίες -που όλοι ευχόμαστε να είναι ένα ψέμα, ένας εφιάλτης από τον οποίο θα ξυπνήσουμε- ίδια μαρτύρια περνούσαν και στην Κιβωτό , εκεί που το ράσο προκαλούσε θαυμασμό και φόβο. “Θα καείς στην κόλαση” ηταν η απειλή για τις αταξίες και τα ψέματα  όταν ήμασταν δεκάχρονα, αλλά τα  καζάνια της Κόλασης βράζουν από αυτά που πέρασαν τα παιδιά , απο την ημέρα που ήρθαν στον κόσμο. Δεν είναι λοιπόν μόνο ο Αντώνιος που από “άγγελος” έγινε “διάβολος” σε λίγα 24ωρα, αλλά υπάρχουν και γονείς που κάθε άλλο παρά είναι  “αθώοι του αίματος”.

Για το κράτος και τον ρόλο του δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε. Ο Αντώνιος ηταν “μάνα εξ’ ουρανού”. Τους απάλασσε όλους από κάθε ευθύνη που είχαν απέναντι σε κακοποιημένα και ανέστια παιδιά. Του ανταπέδιδαν τη χάρη με δόξες, χρήμα και τιμές, διαχρονικά και πολυκομματικά.

Ουδείς έχει μαντικές ικανότητες, αλλά φαίνεται πως το κράτος θέλει να “κλειδώσει” άμεσα  κατηγορίες για οικονομικά εγκλήματα. Για το κράτος και την Εκκλησία , που κάθε άλλο παρά αμέτοχη είναι σε αυτό το παρασκήνιο, εκει είναι το “ιερό δισκοπότηρο” της υπόθεσης, ειδάλλως οι καταγγελίες που είχαν γίνει από γονείς και παιδιά από τον Αύγουστο θα είχαν ήδη διερευνηθεί.

Εάν αποδειχεί όμως οτι ο Αντώνιος “ξέπλενε” χρήμα, είναι βέβαιο πως δεν το “ξέπλενε” μόνος του, αλλά είχε “συνεταίρους” άλλους “φιλάνθρωπους” και ευεργέτες… Αυτή η μεγάλη δουλειά με τις δωρεές, τα εκατομμύρια και την φιλανθρωπία δεν θέλει έναν, ούτε η CEO manager της Κιβωτού, η περίφημη πρεσβυτέρα, ηταν ο “εγκέφαλος” . Έχουν πλασάρει ήδη την πρεσβυτέρα- και υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μας την παρουσιάσουν στο τέλος της έρευνας- ως το καθοδηγητικό μυαλό μιας μεγάλης κομπίνας . Εάν συμβεί αυτό, στο ΜΙΤ όλοι θα πρέπει να σκίσουν τα πτυχία τους και εμεις να αποφασίσουμε ότι είμαστε μια κοινωνία ηλιθίων . Υπήρχαν ισχυρότερα μυαλά από το ζευγάρι της επικαιρότητας για την εισροή εκατομμυρίων και το real estate στην Κιβωτό και εάν αυτό το σύστημα δεν αποκαλυφθεί σε όλη του την έκταση , τότε θα μιλάμε για την μεγαλύτερη εξαπάτηση με κρατική σφραγίδα.

Όλους εμάς βέβαια τους κοινούς θνητούς μας αφορούν οι καταγγελίες για ασέλγεια και οι ξυλοδαρμοί. Με την ευχή να μην υπάρχει ψήγμα αλήθειας, οι αρμοί της εξουσίας θα πρέπει άμεσα , χθες, σήμερα, να δώσουν απαντήσεις και οι υποθέσεις να πάρουν τον δρόμο τους, είτε προς τον Κορυδαλλό , είτε προς την αποκατάσταση των ανθρώπων που βρίσκονται αυτή την ώρα στον βούρκο. Δεν είναι δυνατόν να βγαίνουν παιδιά με κουκούλες και αλλοιωμένες φωνές σε εκπομπές . Και αυτό για τα παιδιά, βία είναι . Δεν είναι δυνατόν η δικογραφία να γίνεται κάθε μέρα κουρελόχαρτο,  επειδή η πολιτική ηγεσία θέλει να μοιράζει “τυράκια” στα ΜΜΕ . Αυτό το δηλητήριο σαπίζει τον εγκέφαλο και την ψυχή μιας ολόκληρης χώρας.