Βόλος: 45χρονη πίστεψε πως θα γίνει πλούσια και “επένδυσε” σε απατεώνες

“Επενδυτικός σύμβουλος” που μιλούσε άπταιστα ελληνικά, επικοινώνησε τηλεφωνικά με μια γυναίκα στον Βόλο και την έπεισε πως θα γίνει πλούσια εφόσον τοποθετούσε τα χρήματά της σε προγράμματα οικονομικών αγορών που θα της πρότεινε. Σύμφωνα με πληροφορίες η 45χρονη  γυναίκα δέχτηκε τηλεφώνημα από την Αγγλία και κατέθεσε σε λογαριασμό δύο τραπεζών του εξωτερικού, μία με έδρα τη Μ. Βρετανία και σε μια  δεύτερη με έδρα το Λουξεμβούργο, από 4.500 ευρώ.

Συναίνεσε να δώσει χρήματα για να εγγραφεί σε πλατφόρμα επενδύσεων και συμμετείχε στο χρηματιστηριακό παιχνίδι. Αυτό που της υποσχέθηκε το μέλος του κυκλώματος με σκοπό την εξαπάτησή της ήταν πως το ποσό που θα κληθεί να επενδύσει είναι μηδαμινό σε σχέση με τις υποτιθέμενες υπέρογκες αποδόσεις στις τοποθετήσεις. Κατέθεσε 9.000 ευρώ, με όριο να λάβει 240.000 ευρώ … και το πέτυχε μεσα σε ελάχιστες ημέρες καθώς είχε δημιουργηθεί και πλατφόρμα παρακολούθησης της επένδυσης .

Η 45χρονη που είδε τα 9.000 ευρώ να αυγατίζουν απαίτησε να λάβει τα 240.000 ευρώ και να αποσυρθεί από το παιχνίδι, αλλά τα ίχνη των επενδυτικών συμβούλων χάθηκαν.

Αρχικά οι άγνωστοι της ζητούσαν επιπλέον χρήματα για έξοδα καταβολής των 240.000, προβάλλοντας ως δικαιολογία ότι πρέπει να πληρωθούν φόροι στο εξωτερικό και όταν είδαν πως η γυναίκα σταμάτησε να “τσιμπάει” εξαφανίστηκαν.
Μόλις το θύμα συνειδητοποίησε ότι πρόκειται για απάτη,  κατήγγειλε το γεγονός στην Αστυνομία. Ζήτησε τη συνδρομή των αρχών για τον εντοπισμό των απατεώνων. Η Εισαγγελία Βόλου έχει διατάξει προκαταρκτική, όμως θεωρείται πολύ δύσκολο να εντοπιστούν τα ίχνη των δραστών.