Ιωνικός – Παναθηναϊκός 1-1: Γκέλα στο 85′ με τον ουραγό και η ΑΕΚ πλησιάζει

Παναθηναϊκός ήταν ξεκάθαρο φαβορί κόντρα στον ουραγό Ιωνικό και από τη στιγμή που άνοιξε το σκορ νωρίς με τον Μπερνάρ όλοι περίμεναν ότι θα έπαιρνε και τη νίκη, στη συνέχεια όμως η απόδοσή του δεν ήταν καλή και τελικά στο 85′ δέχθηκε την ισοφάριση από τον Άοσμαν, με αποτέλεσμα η διαφορά του από τη 2η ΑΕΚ να μειωθεί στους έξι βαθμούς με το ξεκίνημα του β’ γύρου της Super League.

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης οι πράσινοι πήραν την κατοχή της μπάλας και οι Νικαιώτες, οι οποίοι δεν απέφυγαν και ένα-δύο σκληρά μαρκαρίσματα, ήταν κυρίως στην άμυνα με στόχο να ψάξουν κάποια αντεπίθεση. Από νωρίς, όμως, θα έπρεπε να αλλάξουν το πλάνο τους, αφού βρέθηκαν πίσω στο σκορ.

Στο 14′ ο Ιωαννίδης βρέθηκε σε θέση βολής και σούταρε, ο Χουτεσιώτης απέκρουσε και ο Μπερνάρ στην επαναφορά έκανε το 0-1 για τους πρωτοπόρους της βαθμολογίας, οι οποίοι θα μπορούσαν να καθαρίσουν άμεσα το παιχνίδι, στο 16′, αλλά ο Παλάσιος σημάδεψε το δοκάρι με κοντινό σουτ μετά το γύρισμα του Μπερνάρ.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε τον απόλυτο έλεγχο και όλοι περίμεναν ότι θα πίεζε για το δεύτερο γκολ που θα «σκότωνε» τους γηπεδούχους, αλλά τα πράγματα δεν έγιναν ακριβώς έτσι. Ναι μεν ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος και δεν ένιωσε κάποιον κίνδυνο στο πρώτο ημίχρονο, με εξαίρεση όμως μια πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ του Μπερνάρ που έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ, δεν είχε κάποια άλλη πειστική φάση.

Το ημίχρονο, επομένως, βγήκε με το σκορ στο 0-1 και αυτό που περίμεναν όλοι ήταν ότι οι πράσινοι θα έμπαιναν στο β’ μέρος με στόχο το δεύτερο γκολ με το οποίο θα «κλείδωναν» το τρίποντο.

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Σόουζα, Σάκιτς, Αντούνες, Τσίμπσαχ, Λοβέρα (75′ Μασάς), Άοσμαν (95′ Πογκοσιάν), Φαντιγκά (87′ Ελευθεριάδης), Μάντζης (87′ Ιωαννίδης).

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Ρούμπεν Πέρεθ, Τσέριν, Μπερνάρ, Βαγιαννίδης (59′ Κουρμπέλης), Παλάσιος, Ιωαννίδης (70′ Σπόραρ).

Πηγή: newsbeast.gr