Λεβαδειακός – Παναθηναϊκός 0-1: Επιστροφή στις νίκες με Βέρμπιτς

Οι γκέλες κόντρα σε Ιωνικό και ΟΦΗ είχαν ως συνέπεια να αυξηθεί η πίεση γύρω από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος είδε την ΑΕΚ να πλησιάζει στο -4, οπότε η νίκη επί του Λεβαδειακού ήταν μονόδρομος και ήρθε χάρη στο γκολ του Βέρμπιτς, με την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να επιστρέφει στα τρίποντα λίγες μέρες πριν το ντέρμπι κορυφής με την Ένωση στην OPAP Arena (8/1).

Το παιχνίδι άρχισε με τους πράσινους να παίρνουν την κατοχή της μπάλας και να τη διατηρούν εύκολα, όπως δείχνει και το 65%-35% στο πρώτο ημίωρο, χωρίς όμως αυτό να οδηγεί και στη δημιουργία φάσεων. Ο Παναθηναϊκός ήταν κακός, δεν απέφευγε τα λάθη και δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός, την ίδια ώρα που οι γηπεδούχοι ήταν κυρίως στην άμυνα και από εκεί και πέρα προσπάθησαν να κάνουν κάτι καλό επιθετικά με κάποια σουτ.

Τα δύο καλύτερα ήταν αυτά των Τορό και Μουτίνιο χωρίς όμως αποτέλεσμα, με τα πράγματα να βελτιώνονται για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς μετά το πρώτο μισάωρο. Και από το 35′ αυτό φαινόταν και στο σκορ, αφού ο Βέρμπιτς με ψύχραιμο τελείωμα έκανε το 0-1 μετά το γύρισμα του Σπόραρ, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του. Προβάδισμα που θα μπορούσε να γίνει μεγαλύτερο στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν ο Παλάσιος νικήθηκε από τον Στογιάνοβιτς αρχικά ενώ στη συνέχεια ο Σπόραρ είχε δοκάρι.

Αυτό που έπρεπε να κάνουν οι πράσινοι ήταν να βάλουν ακόμη ένα γκολ για να είναι σίγουροι αλλά η απόδοσή τους δεν ήταν καλή. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι υπήρχε και νευρικότητα, άγχος, είχαν ως συνέπεια το μεγάλο λάθος του Χουάνκαρ στο 65′ που οδήγησε στη μεγάλη ευκαιρία του Λεβαδειακού με τον Βρακά αλλά ο Μπρινιόλι αντέδρασε σωστά και κράτησε το 0-1.

Αυτό που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, δηλαδή, παρά τις προσπάθειες των Βοιωτών για την ισοφάριση, ενώ ο Παναθηναϊκός, από την άλλη πλευρά, σκόραρε και στο 82′ με τον Πούχατς αλλά το γκολ ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ του Ιωαννίδη στην αρχή της φάσης. Μικρό το κακό για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς, όμως, από τη στιγμή που πήρε τη νίκη, αφήνοντας πίσω της τις δύο συνεχόμενες γκέλες.

Λεβαδειακός: Στογιάνοβιτς, Κωνσταντινίδης, Μπάχανακ, Τσάπρας, Βήχος, Χάμοντ (65′ Μεχία), Συμελίδης (84′ Γιαννιώτας), Τορό (76′ Λούα Λούα), Δούμτσιος (76′ Τσιριγώτης), Νίκας (46′ Βρακάς), Μουτίνιο.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας (80′ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (80′ Πούχατς), Κουρμπέλης, Τσέριν, Παλάσιος, Μπερνάρ, Βέρμπιτς (69′ Τσόκαϊ), Σπόραρ (80′ Ιωαννίδης).

Πηγή: newsbeast.gr