Ισόβια για την άγρια δολοφονία του επιχειρηματία Αριστείδη Κολοβού στον Αλμυρό

Ο άνθρωπος που έσφαξε τον 64χρονο επιχειρηματία Αριστείδη Κολοβό στον Αλμυρό καταδικάστηκε χθες σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή , ο 36χρονος υπάλληλος του επιχειρηματία κατάφερε στο θύμα 46 μαχαιριές σε διάφορα σημεία του σώματος του, στο διαμέρισμά του τον Δεκέμβριο του  2016. Τον Ιούνιο του 2018 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας είχε καταδικάσει πρωτοδίκως τον κατηγορούμενο σε κάθειρξη 18 ετών για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου Αλέξης Κούγιας στην αγόρευσή του επανέλαβε όσα υποστήριξε ο δολοφόνος στην απολογία του, ότι δηλαδή με το θύμα είχαν δεσμό που διακόπηκε όταν απολύθηκε από την επιχείρησή του και ότι το μοιραίο βράδυ πήγε σπίτι του για να συζητήσουν για χρήματα που του όφειλε, αλλά ο  64χρονος επιχείρησε να τον πλησιάσει ξανά ερωτικά και εκείνος θόλωσε και τον σκότωσε.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή Λεοντάρη Ρουμπίνη, ο θάνατος του άτυχου άνδρα προκλήθηκε από χτυπήματα σε διάφορα σημεία του σώματος με αιχμηρό αντικείμενο, γεγονός που δικαιολογούσε και το λουτρό αίματος στους διαδρόμους ακόμη και στην είσοδο της πολυκατοίκας που διέμενε ο 64χρονος επιχειρηματίας, τον οποίο εντόπισε και ειδοποίησε την Αστυνομία, ο συντετριμμένος γιος του, όταν ανησύχησε γιατί δεν βρήκε τον πατέρα του στην εργασία του.

Οι αστυνομικοί βρήκαν το αυτοκίνητο του θύματος τρακαρισμένο και παρατημένο στην άκρη του δρόμου στην περιοχή του Αερινού Μαγνησίας, γεγονός που δημιούργησε την εικασία ότι με αυτό διέφυγε ο δράστης. Η σύλληψή του ήρθε λίγη ώρα αργότερα, οπότε και αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για πρώην υπάλληλο του θύματος.