“Χαρακίρι” στο ΠΑΣΟΚ – Απειλές της Βίκυς Τσεκούρα ότι θα βγουν “μαχαίρια” αν…

Η πρώτη συνάντηση των υποψηφίων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ μετά την ανακοίνωση των ονομάτων, έγινε χθες στη Νομαρχιακή του κόμματος. Τυπική γραφειοκρατική ενημέρωση από τον γραμματέα Νίκο Πολίτη, για το γεγονός ότι πρέπει να ενημερώνεται η Νομαρχιακή για τις εκδηλώσεις των υποψηφίων, ώστε να μην συμπίπτουν με αυτές του κόμματος, ενώ έγινε γνωστό πως θα λειτουργήσει εκλογικό κέντρο από το οποίο θα εξυπηρετούνται όλοι. Εννοείται, ότι θα πρέπει να συνεισφέρουν και οικονομικά όλοι. Μέχρι εδώ όλα καλά στην τυπική συνάντηση. Στη συζήτηση παρενέβη, όμως, ο υποψήφιος βουλευτής  Απόστολος Καναβός και απευθυνόμενος επί της ουσίας στον Νίκο Χαυτούρα και την Βίκυ Τσεκούρα που είναι “ταμένοι” στον δήμαρχο, είπε όσοι είναι ταυτισμένοι με τον Α. Μπέο, δεν μπορούν να εξοργίζουν τον δημοκρατικό κόσμο και να φέρνουν “απέναντι” στελέχη της παράταξης με πολλά χιλιόμετρα έντιμης προσφοράς στον δημόσιο βίο, τα οποία είναι θύματα των χυδαίων  συμπεριφορών του δημάρχου. “Εμείς και το κόμμα δεν πρέπει να έχουμε καμία σχέση με όλα αυτά”, είπε, σύμφωνα με πληροφορίες.

Την άποψη ότι θα πρέπει να αγαπάνε πολύ και να θαυμάζουν τον δήμαρχο… αλλά “από μέσα τους” για να μην προκαλούν τον κόσμο του κόμματος, στήριξε και ο Λεωνίδας Αναστασίου, μέλος της Νομαρχιακής. Ο κ. Ν. Χαυτούρας κάτι ψέλλισε, που δεν κατάλαβε κανείς, αλλά η κ. Βίκυ Τσεκούρα,  σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ξεκαθάρισε πως δεν θα αλλάξει στάση. Σωστή, καθαρή και έντιμη. Ο καθένας επιλέγει τους φίλους και συνεργάτες του, όπως επιλέγει και τα προβλήματά του. Η υποψήφια έχει επιλέξει φίλους και συνεργάτες και δεν το έκρυψε ποτέ ότι από τον Α. Μπέο ευεργετήθηκε. Το ΠΑΣΟΚ από την άλλη, επέλεξε πρόβλημα, γιατί εάν δεν υπήρχε πρόβλημα, δεν θα το έθετε και κανείς. Πράγματα απλά και κατανοητά.

Η υποψήφια βουλευτής όμως το πήγε και ένα βήμα πιο μακριά. Είπε φωνάζοντας, σύμφωνα πάντα με τα μέλη της Νομαρχιακής, ότι όποιος διανοηθεί μέσα από το κόμμα να την χτυπήσει κάτω από την ζώνη για την στήριξή της στον Μπέο, θα “βγάλει μαχαίρια”. Το ερώτημα είναι γιατί να την χτυπήσει κανείς κάτω από την ζώνη. Δημόσια τοποθετείται, δημόσια κρίνεται. Εκτός και εάν ανακάλυψε μια νέα μέθοδο έκφρασης στη δημοκρατία, την οποία όλοι οι άλλοι αγνοούν. Αυτή η μέθοδος “Σαμουράϊ”  με απειλές για “μαχαιρώματα στα μαρμαρένια αλώνια”, ευδοκιμεί σε άλλα στρώματα και όχι σε υποτίθεται δημοκρατικά κόμματα, αλλά στο ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως δεν τους ενοχλεί …το χαρακίρι.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ