Παπαπέτρος: Τον σκασμό για την τραγωδία στα Τέμπη να βγάλει ο Α. Μπέος και οι πολιτικοί του βαστάζοι

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση στήριξης  του Αχιλλέα Μπέου στη ΝΔ, μέσω της οποίας ζητά να βγάλουν τον σκασμό… οι πολιτικοί απατεώνες για την τραγωδία των Τεμπών. Ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου , ποινικολόγος κ. Νίκος Παπαπέτρος δηλώνει πως ο Α. Μπέος και οι πολιτικοί του βαστάζοι καπηλεύονται μια τραγωδία, ενώ ο ίδιος “συνθέτει” το σκηνικό της καπήλευσης μέσα από φωτογραφικό υλικό.

Η δήλωση του Νίκου Παπαπέτρου

Ο κ. Δήμαρχος Βόλου προέβη σε ανάρτηση για κομματική καπηλεία του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, κάνοντας λόγο για «πολιτικούς απατεώνες που λειτουργούν με αισχρό τρόπο, περιφερόμενοι από κανάλι σε κανάλι και επιδιδόμενοι σε κομματική προπαγάνδα, καπηλευόμενοι τον πόνο των ανθρώπων». Είναι απ’ τις λίγες φορές που επικροτώ και επαυξάνω!
Με τα λίγα όμως νομικά μου να εξηγήσω τους όρους που χρησιμοποίησε ο κος Δήμαρχος. Απάτη = κοροϊδία. Απατηθείς = παραπλανηθείς (χωρίς παραπλανηθέντα δε νοείται απάτη). Απατεώνας = αυτός που έχει κοροϊδέψει (πάντα η απάτη αφορά στο παρελθόν). Πολιτικός απατεώνας = ο πολιτικός που έχει ασκήσει εξουσία (για τέσσερα… ή και περισσότερα χρόνια) και έχει κοροϊδέψει τον κόσμο.
Είμαι βέβαιος ότι αυτούς είχε κατά νου ( ; ) ο κος Δήμαρχος όταν αναφερόταν σε πολιτικούς απατεώνες, δηλαδή όσους πριν έναν μήνα ανέφεραν ότι η μετακίνηση με τα τρένα είναι η πλέον ασφαλής, όσους απέκρυβαν εξώδικα των εργαζομένων, όσους συνήνεσαν σε υποστελέχωση του οργανισμού, όσους ανέχθηκαν την έλλειψη αυτοματοποιημένων συστημάτων ασφαλείας κ.ο.κ. Απλώς, η ευγένεια που τον χαρακτηρίζει δεν του επέτρεψε ν’ αναφερθεί σε ονόματα.
Όσο, για τους περιφερόμενους σε τηλεοπτικούς ή ραδιοφωνικούς σταθμούς, μάλλον εννοεί τους συνήθεις παρουσιαστές μεσημεριανών ή και άλλων εκπομπών και τους συνήθεις και σταθερούς προσκεκλημένους αυτών, όπως π.χ. κ.κ. Πορτοσάλτε, Ψαριανό, κλπ (πάντως, όχι τοπικούς…), που δήλωναν ότι απ’ το ατύχημα θα μάθουμε τους τρόπους να γίνουμε πιο ασφαλείς και ότι δεν θ’ αφήσουμε τους πιτσιρικάδες να επιρρίπτουν ευθύνες στην Hellenic Train κ.ο.κ.
Επιτέλους, «λίγη ευαισθησία, συμφωνώ απόλυτα. Μία μικρή μόνο επισήμανση στην ανάρτηση του κου Δημάρχου. Στα νομικά, οι παρέχοντες συνδρομή στους απατεώνες χαρακτηρίζονται ως συνεργοί. Στη λαϊκή γλώσσα, που τόσο αρέσει στον κο Δήμαρχο, αυτοί «που βάζουν πλάτες» λέγονται «βαστάζοι». «Βγάλτε το σκασμό» λοιπόν. Σ’ αυτήν την πόλη αδέρφια είναι όλοι ! Οπότε δεν χρειάζεται να ομιλούν οι άλλοι, παρά μόνον ο κος Δήμαρχος, πριν από μας και για μας !