Σάκης Σκρίμπας: Το ΠΑΣΟΚ άλλαξε την χώρα -Η Μαγνησία μπορει να κερδίσει την έδρα

Την πολιτική του ομιλία, εγκαινιάζοντας τον προεκλογικό του αγώνα , πραγματοποίησε σήμερα στο Ξενία, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησίας κ. Σάκης Σκρίμπας, σε ένα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα.

“Τα μόνα όπλα μου σε αυτόν τον αγώνα είναι οι αρχές και οι αξίες μου, η περηφάνια για την καταγωγή μου, η οικογένειά μου και η δική σας αγάπη. Δεν χρειάζομαι τίποτα άλλο”, δήλωσε.

Ο κ. Σκρίμπας αναφέρθηκε στο μεταρρυθμιστκό έργο του ΠΑΣΟΚ , που όπως είπε άλλαξε την χώρα και την έφερε στον ευρωπαϊκό πηρύνα. Ο ίδιος προχώρησε σε μια ιστορικη αναδρομή 40 χρόνων και αναφέρθηκε σε όλα τα σημαντικά έργα και τις κοινωνικές πολιτικές του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Σκρίμπας  εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κερδίσει την έδρα στον νομό και κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν με την ψήφο τους το κόμμα , ενώ επιτέθηκε σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα προβλήματα δεν κρύβονται πίσω από υποκριτικά κυβερνητικά χαμόγελα. Όσα «pass» κι αν δώσουν. Όσες παροχές της τελευταίας στιγμής κι αν κάνουν. Έτσι ήταν πάντα η Δεξιά. Για αυτούς κοινωνική πολιτική είναι η φιλανθρωπία, ό,τι περισσεύει στους μη προνομιούχους. Για μας κοινωνική πολιτική είναι σχέδιο, είναι κοινωνική αλληλεγγύη, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για πραγματική ευημερία στη χώρα.Και ξέρουμε καλά ότι μπορεί κάποιοι αριθμοί να ευημερούν, αλλά οι ανισότητες τσακίζουν την κοινωνία μας», σημείωσε και αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για το κοινωνικό κράτος και το ΕΣΥ.

Κατηγόρησε επίσης τη ΝΔ για «οικογενειοκρατία» και συνέχισε λέγοντας: «Αυτός ο παραλογισμός που θεοποιεί «Τα δικά μας παιδιά», ένας παραλογισμός που πλήγωσε την Ελλάδα διακομματικά και διαχρονικά για πολλές πολλές δεκαετίες, αλλά πλέον κοστίζει ζωές. Και πρέπει να τελειώσει. Δεν πάμε πουθενά με μία κυβέρνηση που υποσχέθηκε μετριοπάθεια, σοβαρότητα, υποσχέθηκε σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς, αλλά τελικά πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να παρακολουθεί θεσμούς της Δημοκρατίας».

Δριμεία κριτική άσκησε εξίσου στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα για άκρατο λαϊκισμό και ξεκαθάρισε: «Με τη δική μας ψήφο ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας στο Μαξίμου. Ψήφος στο ΠΑΣΟΚ σημαίνει κυβέρνηση συνεργασίας, με προοδευτικό πρόσημο, από την πρώτη Κυριακή. Ψήφος στο ΠΑΣΟΚ σημαίνει επιτέλους τέλος με τα δύο συστήματα εξουσίας, Μητσοτάκη και Τσίπρα, που πλήγωσαν την χώρα.

Τον υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Μαγνησίας προλόγισε ο πρώην δήμαρχος Βόλου Δημήτρης Πιτσιώρης, ενώ στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν οι περισσότεροι από τους συνυποψήφιους, καθώς επίσης ο πρώην δήμαρχος Νέας Ιωνίας Παύλος Μαβίδης, η πρώην δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Ελένη Λαΐτσου, περιφερειακοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του ΕΚΒ και ο αντιπρόεδρος Θανάσης Παπαδημόπουλος και Νίκος Ζυγούρης, καθώς επίσης και άλλοι συνδικαλιστές, εκπρόσωποι επαγγελματικών, κοινωνικών φορέων και συλλόγων κ.α..