Έκλεψαν 436 iPhones κάνοντας τρύπα στον τοίχο μιας καφετέριας

Ληστές εισέβαλαν σε ένα Apple Store στο Alderwood Mall στο Lynnwood της Washington το περασμένο Σαββατοκύριακο και έκλεψαν iPhones αξίας 500.000 δολαρίων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του King 5 News, δύο άνθρωποι μπήκαν στο μπάνιο μιας καφετέριας, άνοιξαν μια μεγάλη τρύπα στο μπάνιο και πέρασαν δίπλα στο κατάστημα της Apple.

Μάλιστα, φαίνεται ότι οι ληστές κατάφεραν να παρακάμψουν το σύστημα ασφαλείας του εν λόγω Apple Store και μόλις μπήκαν μέσα έκλεψαν 436 iPhones. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του Seattle Coffee Gear, Eric Marks, η καφετέρια δεν είναι εντελώς δίπλα με το κατάστημα της Apple και του έκανε εντύπωση πως πραγματικά το σκέφτηκαν όλο αυτό, αλλά και πώς απέκτησαν πρόσβαση μέσω του μπάνιου.

O ιδιοκτήτης της καφετέριας δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

Καλημέρα! Εχθές ήταν μια περίεργη μέρα…

Δύο άντρες εισέβαλαν σε ένα από τα καταστήματά μας. Γιατί; Για να κάνουν μια τρύπα στον τοίχο του μπάνιου και να αποκτήσουν πρόσβαση στο Apple Store που είναι δίπλα και να κλέψουν iPhones αξίας 500.000 δολαρίων.

Η αστυνομία της περιοχής κατάφερε να αποκτήσει πλάνα από κάμερες παρακολούθησης. Επίσης, έγινε γνωστό ότι δεν κλάπηκε τίποτα από τη συγκεκριμένη καφετέρια. Ο μόνος λόγος που μπήκαν μέσα οι ληστές, ήταν για να ανοίξουν την τρύπα στο μπάνιο και να περάσουν μέσα από αυτήν.

Τέλος, το εμπορικό κατάστημα που έγινε η ληστεία ήταν κλειστό εκείνη την ώρα και δεν βρισκόταν κανένας υπάλληλος της Apple μέσα στο κατάστημα. Διάφορα άνθρωποι συνεργάζονται με τις αρχές για να τους βρουν, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Apple δεν έχει σχολιάσει ακόμη το περιστατικό.

Πηγή: Macrumors