Ο Ανδρουλάκης στον Βόλο: Επανιδρύουμε το κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου (video και εικόνες)

Εξαπολύοντας διμέτωπη επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε σήμερα σε ομιλία του στον Βόλο ότι το ΠΑΣΟΚ επανιδρύεται και η δημοκρατική παράταξη θα είναι και πάλι ισχυρή. Στην ομιλία του έδωσε βάρος στην οικονομία, στην διαφθορά και στο κοινωνικό κράτος. Εδωσε έμφαση στην υπόθεση των Τεμπών, όπου το μεσημέρι απέτισε φόρο τιμής δηλώνοντας πως κανείς δεν θα ξεχάσει το κράτος της διαφθοράς και της αναξιοκρατίας που οδήγησε στον θάνατο 57 ανθρώπους.
Η υποδοχή του κ. Ανδρουλάκη έγινε με μουσική υπόκρουση το “Καλημέρα Ήλιε” και η πρώτη του αναφορά ήταν στον κ. Μητσοτάκη, λέγοντας πως οι παιδικοί του εκβιασμοί για τρίτες κάλπες προκαλούν γέλιο. “Επικίνδυνη είναι η παντοδυναμία της ΝΔ και όχι οι εκβιασμοί της. Εμείς είμαστε εδώ για να μπούμε ανάχωμα. Το ΠΑΣΟΚ θα αγωνιστεί για να δει ο πρόεδρος της ΝΔ τι σημαίνει αξιόπιστη αντιπολίτευση”, δήλωσε.
Είπε πως το μόνο σχέδιο της ΝΔ είναι να υπηρετεί 100 οικογένειες με κατάλυση του κοινωνικού κράτους, γι΄αυτό και είναι ασύμμετρη η αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για το φορολογικό σύστημα. Στην οικονομία έδωσε μεγάλο βάρος ο κ. Ανδρουλάκης , όπως και στο ΕΣΥ. Ανέφερε πως η αποδόμηση του συστήματος υγείας είναι επιλογή της ΝΔ και ξεκίνησε να δίνει το στιγμα εδώ και αρκετά χρόνια ο κ. Σκέρτσος , για να καταλήξουμε στις αποτρόπαιες δηλώσεις Πνευματικού και στους τραγικούς θανάτους.

“Με νεότερα στοιχεία της Eurostat, η Ελλάδα χειροτέρεψε τη θέση της ως προς τις ιδιωτικές δαπάνες υγείας. Ήμασταν τρίτοι από το τέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μας ξεπερνούσαν η Βουλγαρία και η Λιθουανία, ενώ πλέον μας ξεπερνά μόνο η Βουλγαρία.
Αυτό αποδεικνύει περίτρανα όσα λέει το ΠΑΣΟΚ εδώ και μήνες . Χρειάζεται άμεσα ανακατεύθυνση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για να αναγεννήσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να υπάρχουν υπηρεσίες για όλους τους πολίτες και κυρίως τους πιο ευάλωτους Έλληνες”, είπε και ανέπτυξε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.

“Είμαστε ο χώρος που αγωνίζεται για τις ιδέες της κοινωνικής δικαιοσύνης, της εθνικής αξιοπρέπειας και εγγυόμαστε ότι θα αναγεννήσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και θα οικοδομήσουμε μια δημόσια παιδεία που θα δίνει ευκαιρίες σε όλα τα ελληνόπουλα.
Αυτές είναι οι πραγματικές αγωνίες του λαού”, δήλωσε και ανέφερε πως για τη ΝΔ η επένδυση στο ΕΣΥ είναι πολυτέλεια, ενώ ανάγκη η πανεπιστημιακή αστυνομία. Ανέπτυξε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την παιδεία δίνοντας έμφαση στην ειδική αγωγή.

“Είμαστε εδώ για να είμαστε η αξιόπιστη εναλλακτική προγραμματική αντιπολίτευση, ισχυρή προοδευτική δύναμη. Γι’ αυτό ζητώ από τον ελληνικό λαό να στηρίξει τη νέα προσπάθεια που κάνουμε διότι οι προτάσεις μας λύνουν προβλήματα και δεν διαιωνίζουν τα τεράστια ζητήματα που έχει η χώρα μας”.
Δήλωσε πως ο κ. Μητσοτάκης έχει μαζί του τα πολιτικά παιδιά του Καρατζαφέρη και τον Φαήλο Κρανιδιώτη και παρότρυνε τον κ. Βελόπουλο να ενταχθεί στη ΝΔ για να ολοκληρωθεί το οικοδόμημα της δεξιάς και ακροδεξιάς πολυκατοικίας. Επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Αλέξη Τσίπρα για το “’άνοιγμα” στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής και τον αποκάλεσε για μια ακόμη φορά χρυσό χορηγό του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είπε πως έχει την αποκλειστική ευθύνη που μια Κυβέρνηση διαφθοράς και παρακράτους έλαβε 40%. “Η Κυβέρνηση που με ευθύνη της χάθηκαν 57 ζωές στα Τέμπη ‘έφτασε 40% και ο κ. Τσίπρας επιμένει στην αλαζονεία του. Δεν κατάλαβε τίποτα ο κ. Τσίπρας από την αλληλουχία ηττών και ο κ. Μητσοτάκης πασχίζει να τον κρατήσει όρθιο . Εμείς δεν δεχόμαστε μαθήματα προόδου από τον κ. Τσίπρα και εάν δεσμεύομαι για κάτι είναι να μην ξεχαστούν ποτέ τα Τέμπη και ότι κουβαλούσαν μαζί τους. Κουβαλούσαν την διαφθορά και την αναξιοκρατία. Και αυτό το κράτος θα το πολεμήσω. Είμαστε εδώ για μια νέα πορεία , για να ξαναφτιάξουμε το σπίτι μας που είναι ο πραγματικός αντίπαλος της δεξιάς και της συντήρησης. Είμαστε εδώ για να επανιδρύσουμε το κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου”, δήλωσε και κατέληξε αναπτύσσοντας το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για τα εθνικά θέματα, το μεταναστευτικό κλπ.