Θα αυξηθεί ο αριθμός των κακοηθών νεοπλασμάτων -Συνέδριο παθολογοανατομίας στον Βόλο (video)

Στην αξία της έγκαιρης και σωστής ιστολογικής διάγνωσης σε συνδυασμό με την εκτίμηση των βιοδεικτών που απαιτούνται για τη εξατομικευμένη θεραπεία των ασθενών, αναφέρθηκε η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Παθολογικής Ανατομικής (ΕΕΠΑ), Αφροδίτη Νόννη, Καθηγήτρια Παθολογικής Ανατομικής, Ιατρική Σχολή, του ΕΚΠΑ στο συνέδριο που διοργανώνεται στον Βόλο.
Η κ. Νόννη μίλησε για τον ρόλο των παθολογοανατόμων και το επιστημονικό πρόγραμμα , που εστιάζει στον καταλυτικό ρόλο της παθολογικής ανατομικής όχι μόνο στην διάγνωση αλλά και στις θεραπευτικές αποφάσεις για τους ασθενείς καθώς οι γιατροί εκτιμούν τους βιο δείκτες που σχετίζονται με στοχευμένες θεραπείες νεοπλασιών.
«Για όλες τις κακοήθειες δεν υπάρχουν οργανωμένα προγράμματα ελέγχου του πληθυσμού, αλλά τα τελευταία χρόνια υπάρχουν σωστές προσπάθειες για τον καρκίνο του μαστού για τον καρκίνο του τραχήλου, του πνεύμονα. Χρειάζεται περισσότερη οργάνωση αλλά έχει γίνει κάποια αρχή», δήλωσε και εκτίμησε πως το επόμενο διάστημα θα αυξηθεί ο αριθμός των κακοηθών νεοπλασμάτων καθώς πολλοί εγκατέλειψαν τους ελέγχους κατά την περίοδο της πανδημίας.

Δείτε το βίντεο με της δηλώσεις της κ. Νόννη: