«Ο Πραματευτής» έρχεται την Πέμπτη στο ανοιχτό θέατρο της Νέας Ιωνίας

Με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Νομού Μαγνησίας «ΤΟ ΕΓΓΛΕΖΟΝΗΣΙ», πρόκειται να πραγματοποιηθεί μουσικοθεατρικό χορευτικό οδοιπορικό στις αλησμόνητες πατρίδες των Ελλήνων της καθ΄ ημάς Ανατολής (Κων/πολη, Πόντος, Καππαδοκία, Ανατολική Θράκη, παράλια Μικράς Ασίας) με τίτλο «Ο Πραματευτής», αύριο Πέμπτη 6 Ιουλίου και ώρα 21.00 στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο Νέας Ιωνίας.

Ακολουθώντας τα βήματα του «Πραματευτή» με την πραμάτεια του, οι συμμετέχοντες και παρευρισκόμενοι θα περιδιαβούν τις πλούσιες σε παραδόσεις και πολιτισμό περιοχές της Καππαδοκίας, του Πόντου, της Βόρειας Θράκης- Ανατολικής Ρωμυλίας, της Κων/πολης, της Σμύρνης και θα τερματίσουν το ταξίδι τους στη Νέα Ιωνία του Βόλου, μία από τις νέες πατρίδες των Μικρασιατών Προσφύγων.

Ο αφηγηματικός λόγος αρμονικά δεμένος με την ιστορία, τα δρώμενα, τους χορούς και τα τραγούδια των Αλησμόνητων Πατρίδων είναι σίγουρο πως θα συγκινήσουν και θα τέρψουν τις καρδιές όλων.

Συμμετέχουν η μικτή χορωδία ενηλίκων του Συλλόγου με χοράρχη την κ Βίκυ Ευθυμίου, τα χορευτικά του τμήματα με υπεύθυνη την κ.Βιργινία Χρήστου και συνοδεύουν μουσικοί με παραδοσιακά όργανα. Στην αφήγηση το μέλος του ΔΣ η κ Ζωή Ιωαννίδου.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.
Στόχος της εκδήλωσης είναι η διατήρηση της ιστορικής μνήμης και η διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Συνδιοργανωτές είναι: Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Νομού Μαγνησίας «ΤΟ ΕΓΓΛΕΖΟΝΗΣΙ».