Ολοκληρώθηκε το έργο αποχέτευσης στη Νέα Αγχίαλο – Από Δευτέρα οι αιτήσεις σύνδεσης 

Την ολοκλήρωση του έργου αποχέτευσης Νέας Αγχιάλου και τη σύνδεσή του με τις εγκαταστάσεις Βιολογικού Καθαρισμού, ανακοίνωσε σήμερα ο Αχ. Μπέος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΥΑΜΒ. Όπως είπε, από Δευτέρα όλοι οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για τη σύνδεση με το δίκτυο αποχέτευσης, το κόστος της οποίας θα καλύψει κατά 50% η ΔΕΥΑΜΒ.

Παράλληλα, κατασκευάζεται το δίκτυο αποχέτευσης Άνω και Κάτω Λεχωνίων και το έργο μεταφοράς των λυμάτων στον Βόλο, ενώ εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση των έργων αποχέτευσης ολόκληρου του παραλιακού μετώπου, με αποτέλεσμα να διασφαλίζεται η προστασία από τα λύματα όλης της ακτογραμμής από το Μαλάκι έως και Νέα Αγχίαλο.
Επίσης, ολοκληρώθηκε η επέκταση των εγκαταστάσεων του Βιολογικού Καθαρισμού, που πλέον έχουν δυναμικότητα για 215.000 κατοικίες, ενώ εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης το έργο αεριοποίησης της λάσπης, προϋπολογισμού 12 εκατ. ευρώ.

Ο Αχ, Μπέος επιτέθηκε για μια ακόμη φορά στις προηγούμενες δημοτικές αρχές που είχαν την ευθύνη της ΔΕΥΑΜΒ πριν από 8 χρόνια, όπως και στο προσωπικό της Επιχείρησης, λέγοντας ότι συνάντησε ένα εχθρικό περιβάλλον και ένα «συστηματάκι» που λειτουργούσε στην εταιρεία, με υπηρεσιακούς παράγοντες που είχαν μάθει σε άλλες εποχές. Μίλησε, επίσης, για «νεκροθάφτες» που κληροδότησαν φέσι προς τους εργαζόμενους και «άπλυτους που είχαν να κάνουν 7 μήνες μπάνιο».

Για το έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης, είπε ότι έχει ολοκληρωθεί κατά 75% και στα τέλη Αυγούστου θα έχουν ολοκληρωθεί πλήρως οι εργασίες στις κεντρικές αρτηρίες της πόλης.